Здраве

Възможностите за изцеление с честота от 432Hz

Изцелението със звук става все по-популярно и все повече хора слушат определени честоти. Учените сериозно изследват въздействието на звуците върху тялото от близо двадесет години и резултатите са очевидни.

Изцелението със звук е древно лечебно средство. Според Никола Тесла и Алберт Айнщайн на всичко трябва да се гледа като на вибрации, енергия и честота, които могат да бъдат увеличени или намалени.

Вибрациите на един човек влияят на околните, а честотата на звука – на собствената ни честота и това е доказано.

Науката за звуковото изцеление

Проф. д-р Хърбърт Бенсън установява, че мантричното пеене предизвиква успокоение, отпускане на мускулите, забавяне на дишането, понижаване на кръвното налягане.

Това компенсира  физиологичните промени причинени от стреса –  мускулно напрежение, главоболие, разстроен стомах, ускорен сърдечен ритъм и плитко дишане.

Д-р Ранджи Сингх, невролог и световен преподавател установява, че пеенето на специфични мантри освобождава хормона мелатонин, свива тумори и подобрява съня.

Това пеене намалява сърдечния ритъм,

подобрява кръвното и успокоява мозъчната активност. И забележете синхронизира лявото и дясното полукълбо на мозъка.

Д-р Алфред Томатис използва грегорианското пеене без инструментален съпровод, за да стимулира ушите, мозъка и нервната система на пациентите си. 

Установено е, че трансценденталната медитация може да подобри кръвното, сърдечната автономна нервна система и да намали риска от сърдечно заболяване.

Серия от експерименти разкриват как алфа мозъчните вълни повишават производството на серотонин. Цялата тази информация бе недостъпна преди години заради своето естество.

Днес е установено, че всеки център на мозъка генерира импулси с определена честота, базирана на преобладаващия невротрансмитер, който отделя, а клетките на мозъка функционират в определен честотен диапазон.

Защо да слушаме музика на 432HZ, а не 440HZ?

По цял свят се използва честотата 440Hz (Международната организация по стандартизация (ISO) я е наложила през 1953 година.

Но тя не е хармонична на естествения резонанс на природата и влияе отрицателно на човешкото поведение и съзнание, в конфликт е с някои от нашите чакри. Тя стимулира егото и подтиска нашата интуиция.

Има множество конспирации

около тази честота и много от тях изглеждат правдоподобни предвид факта, че основната музикална индустрия включва пропаганда и контрол на ума.

За разлика от нея, за честотата 432HZ сетвърди, че е в математическо съответствие с моделите на Вселената и обединява свойствата на светлината, времето, пространството, материята, гравитацията и магнетизма с биологията, ДНК кода и съзнанието.

Когато нашите атоми и ДНК са в хармония с природата, чувството ни за връзка с нея се увеличава. 

В заключение

Това не означава, че трябва да се откажете от любимата си музика; просто имайте предвид на въздействието на кои честоти излагате себе си и как те влияят на вашите вибрации, защото всичко звучи: музиката, телевизионните предавания, филмите и дори подкастите. 

Музиката от инструменти, настроени на 432HZ е по-красива и хармонична за ушите.

Много хора избират да работят или медитират на нея, защото тя успокоява.

Дори и да сте скептични по отношение на изцелението с честоти, няма да ви навреди да опитате.

Нашият най-голям източник на информация сме самите ние лесно можем да установим коя честота ни помага да се отпуснем.

https://www.youtube.com/watch?v=YfwggBlj3LU

НП/2023