26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Видео

Тръмп: Ще направя Америка по-велика от всякога

Доналд Тръмп заяви, че ще направи „Америка по-велика от всякога“, на митинг концерт във Вашингтон в навечерието преди да встъпи в длъжност като 45-ия президент на САЩ. „Всичко, което направихме дотук, е толкова специално“, каза Тръмп в реч пред мемориала на президента Линкълн. Избраният американски президент се самоопредели като „просто посланик“ на движение, което иска да промени САЩ. „Обещавам ви, страната ще се промени“, заяви Тръмп.

Пристигането на Тръмп в американската столица вчера постави началото на уикенд, който ще бъде съпътстван от официални събития, свързани с встъпването му в длъжност.

След като пристигна във Вашингтон, той се отправи с кортеж към своя хотел „Тръмп интернешънъл“ близо до Белия дом, където обядва с някои от официалните лица, които ще участват в церемонията по встъпването му в длъжност, а също и с конгресмени от Републиканската партия, бъдещи членове на кабинета му и висши служители, които ще работят в апарата на Белия дом при управлението му.

Вечерта пред момориала на Линкълн имаше концерт, в който участваха кънтри изпълнителят Тоби Кийт, актьорът Джон Войт, рокгрупата „Трий дорс даун“ и други. След речта на Тръмп имаше заря.

Кулминацията на проявите по случай встъпването му в длъжност е днес по обед, когато ще се закълне и ще произнесе обръщение към американския народ на Капитолия.

БТА