26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Новини

Специалните деца. Аутистите често са магнит за духове и паранормални явления

Аутистите често са първите, които разпознават паранормалното. Няма съмнение, че те са специални. Тези хора имат собствен поглед над света и комуникацията. И въпреки че може да е предизвикателство понякога да имаш такова дете, то може да те направи по-добър. Такива деца имат редица дарби и могат да ни научат на търпение. Но някои от тях имат и друг вид способности. Според учени и изследователи децата с аутизъм са са като магнити за паранормална активност.

„Ако имате едно от тези специални деца, може би сте забелязали, че понякога странни неща се случват в дома Ви. Не, не говоря за нормалните неща в къща, пълна с деца. Говоря за необичайни неща. Призрачни неща. Неща, с които се сблъсквате нощем“, твърди д-р Дебора Кауфлин, която от години изследва децата аутисти.

Изглежда сякаш невидимите същества харесват децата аутисти. За тях е по-вероятно да виждат странните неща, защото начинът им на разбиране и виждане на света е различен. Те често усещат паранормалната активност много преди другите. Тези деца са много по-чувствителни и не могат да лъжат. Следователно, ако погледнат към тавана и реагират все едно някой им говори, трябва да знаете, че е истина. Тези деца наистина виждат и чуват нещо. Естествено, не трябва веднага да се мисли, че става въпрос за дух. Винаги може да се окаже и халюцинация. Лекарствата или умствените заболявания също могат да доведат то тях. Но все пак, когато други виждат и чуват същото нещо, трябва да обмислите другата алтернатива.

Доктор Шърмън дава пример с майка на име Мелиса. Тя е самотна майка на 12-годишния Даниел, който има аутизъм. Още от малък, когато Даниел погледне към тавана, усеща невидимо същество. Когато пораства, той рисува възрастен мъж с каубойска шапка и казва неща от типа „той е тук“. Той сочи към рисунката, после към тавана. Въпреки че Даниел няма други признаци на психоза, Мелиса се притеснява и го води на психиатър. Докторът казва, че Даниел е психопат. Мелиса е съкрушена.

Но Даниел не е единственият член от семейството, който вижда възрастния каубой. Майката на Мелиса също го е виждала. Както и 9-годишният брат на Даниел. И чак когато съсед вижда каубоя, Мелиса започва да вярва, че в историята има нещо повече от психоза.

Живеейки в Тексас, не е чудно да ти се привиди каубой. И Мелиса започва да разпитва за мястото, на което живее семейството й. Не научава някой да е умрял в имота, но пък други съседи също се оплакват от странна активност. Казват, че нещата се местят сами, врати се блъскат при затворени прозорци. Жената е убедена, че семейството й се е свързало с отвъдното. Тя е вбесена, че синът й е наречен психопат, защото очевидно не е. В последствие странните явления намели.

Нещо е влязло в дома й. Независимо дали е паранормално или не, синът й е видял необичайното преди всички останали. Дали това се дължи на аутизма?

Друг случай, описан от д-р Кауфлин се случва на Били и съпруга й Рей. Те губят ума и дума, когато дъщеря им, която има аутизъм твърди, че вижда хора, които не са там. Разбира се, те се притесняват да я заведат при специалист, защото не искат да се лепват етикети на детето им. Обясняват случващото се на личния си лекар, който ги успокоил, че най-вероятно не е шизофрения и няма страшно да отидат при психолог. За радост, психоложката не била от типа специалисти, които бързат да правят заключения и не открила признаци на шизофрения или психоза. Тя казала, че Ели просто има развито въображение и най-вероятно си представя. Семейството остава объркано. Ели наистина вярвала в това, което вижда. По всичко личало, че не си въобразява.

Семейството потърсило логични обяснения – че може да е от апартамента, че е много шумно, заради трафика и строежите. Те решават да се преместят. Но явно духът пътува с тях, защото Ели не променила поведението си в новия дом. Всъщност, сега не само Ели виждала азиатеца. Били започнала да го сънува. Съпругът й Рей усещал, че някой го докосва, когато е в леглото. Предметите започнали странно да се пренареждат сами в дома им.

Какво всъщност е станало? Били имала приятелка, която познава медиум. След всичко, което преживяло семейството, тя решава да пробва. Медиумът се съгласява да погледне дома. Без да казва нищо, Били изпада в шок, когато той започва да говори за азиатец, който е убит при кражба. Казва също, че мъжът се казва Рон и следва Ели. Но не желае на никого злото. Той просто иска да го чуят и видят. Медиумът обяснил на Били, че ако споделят, че духът ги плаши, най-вероятно той ще си тръгне. Майката си взела почивен ден и говорила с него. Тя чула силен шум, след което го помолила да си тръгне. Дали шумът е бил от съседите не е сигурно. Но активността намаляла.

Много хора с деца аутисти се сблъскват с паранормалното. Специалисти твърдят, че в някои случаи е въпрос на лоша химична реакция. Когато се смени лекарството, „духът“ изчезва. И все пак, в други случаи цялото семейство вижда и чува същите неща. Ако това Ви е познато, трябва да знаете, че не сте сами. Не е необичайно. Но това може да направи напрегнатата ситуация още по-стресираща. Как може едно семейство да се справи със странна активност, като на всичкото отгоре трябва да се справи със специално дете?

Доктор Кауфлин споделя, че първо и най-важно нещо, ако се случи нещо подобно е да не се прибързва със заключенията. Ако детето Ви се свързва с нещо невидимо, не приемайте веднага, че е паранормално. Винаги търсете психолог или психиатър за ненормално поведение. Проверете и лекарствата. Винаги се грижете за физическото и умственото здраве на Вашето дете.

Но ако сте направили това и още някой в дома Ви има странни преживявания, може да приемете, че става въпрос за нещо различно. Има толкова чудеса по света, че няма как да знаем всичко. Често се случват свръхестевстени събития. Някои могат да бъдат обяснени, други не. Просто помнете, че детето Ви е по-специално, отколкото предполагате. И ако сте от родителите, които живеят с различно от другите деца разберете, че и Вие сте специални. Трябва да имате невероятно добро сърце, щом Ви е даден шансът да имате уникално дете.

Автор: д-р Дебора Шърман – Кауфлин