Новини

Няколко признака да разпознаем децата от новото поколение?

Децата от новото поколение

са лидери по природа и имат силно изразени способности да доминират в колектива. Те увличат хората след себе си.

За да проверят степента си на влияние върху възрастните, опитват да ги подчинят. Израждат се като силни личности, независимо от  възрастта.

Когато децата индиго усетят,

че родителите не знаят как да се държат с тях, настъпва царството им. Точно в този момент те започват да диктуват условията.

Тези невероятни създания имат способност за използват едновременно двете полукълба на мозъка си.

Следователно съобразяват светкавично, приемат новата информация, по-бързо се адаптират към промените и са по-успешни от връсниците си.

Те могат да разсъждават

по две, три и повече теми автономно и ефективно. По-рано този феномен се наблюдаваше само при така наречените “надарени деца”.

Добре развитото дясно полукълбо им позволяма да са изключително чуствителни и сензитивни към другите хора. Те усещат лицемерието, лъжата, интригата и бързо изработват модели за корекция на поведението си.

От най-ранна възраст индиго

без усилие усвояват работата с компютри и друга електронна техника. Училищни психолози споделят, че много често учителите определят тези деца като изоставащи, но това не е така.

Те просто считат за прекалено прости и неинтересни остарелите методи на преподаване. Ето защо иновативните преподаватели нямат проблем с новото поколение.

Когато обикновените деца започват разговор, индиго поколението мълчи. Затова пък започнат ли да говорят, оперират със сложни изречения и атрактивна реч.

Понякога психолозите дефинират

речта им “като на възрастен”. Тези деца пропускат бръщолевенето в невръстна възраст и изговарят трудни, дълги думи.

Техният смисъл е почти винаги неразбираем за “обикновените” деца на същите години.

Случава се индиго децата да се заемат с няколко задачи едновременно. За разлика от другите се справят успешно.

При сериозен казус се фокусират върху решението и нищо друго не може да ги отвлече от целта.

Заедно с такива деца

родителите са поставени под постоянно внимание към детайлите. На тях всекидневно им се налага да демонстрират своето право на уважение и кой кой е в семейната йерархия.

Причината за периоди на тотално непослушание е точно тази, защото те тестват докъде родителите ще са твърди в позицията си.

Психолозите съветват в такива моменти да не влизаме в конфликт с детето – не е ясно категорично дали родителят ще победи в двубоя с малчугана?

Положителна черта в характера на децата индиго е поемането на отговорност.

Ето защо не се страхувайте да им давате възможност да се поучат от грешките и последствията на своите решения, съветват още психолозите.

НП/2023