Гледайте филма

Пробуждането. Можем ли да излъжем Матрицата?

София, вторник 26 септември 19:00 кино Люмиер. Билети на касите на НДК

ВИЕНА, неделя 1 октомври 18:00 Hollywood Megaplex Gasometer. Билети на epaygo.bg

Хасково, четвъртък 5 октомври 18:00 ДКТ „Иван Димов“. Билети на касата на театъра.

ВАРНА, четвъртък 12 октомври 19:00 Фестивален и конгресен център. Билети на fccvarna.bg

Новини

Епъл не издържа и започна да отваря магазини в Китай

Apple отваря отново над половината си магазини в Китай след тяхното затваряне заради Covid-19

Американската компания Apple отваря отново повече от половината свои магазини за търговия на дребно в Китай, опитвайки се да компенсира сериозния спад при продажбите в резултат на епидемията от коронавирус, съобщава англоезичното китайско издание South China Morning Post.

От понеделник вече отвориха

врати 29 от 42-та магазина на Apple в страната, показва преглед на уебсайтовете на компанията за търговия на дребно. Повечето от тези магазини обаче все още работят на съкратено работно време.

В зависимост от местоположението някои от търговски обекти на компанията ще бъдат отворени за по-малко от осем часа на ден в сравнение с нормалния 12-часов работен ден.

Базираният в Купертино, Калифорния, технологичен гигант не посочва кога ще бъдат отново отворените останалите негови обекти в Китай. Някои уебсайтове на Apple за конкретни магазини в страната показват, че работните часове ще се върне към нормални брой в края на тази седмица.

Търговията на дребно на Apple в Китай

е от решаващо значение за продажбите на компанията. Затварянето на магазините беше една от двете основни причини за Apple да заяви по-рано този месец, че няма да постигне целта си за приходи от поне 63 до 67 милиарда щатски долара през текущото тримесечие, приключващо в края на март.

През миналата седмица изпълнителният директор Тим Кук посочи пред служителите на компанията, че местата за търговия на дребно в Китай „започват отново да се отварят, но ние преживяваме по-бавно връщане към нормалните работни условия, отколкото очаквахме“.

По-рано в понеделник пък анализ на официални китайски данни показа, че доставките на смартфони, включително на iPhone-и, за Китай са намалели рязко през януари (спад с над 36%), когато епидемията от коронавирус започна да се разпространява и да набира скорост.

БНР