Тайни и загадки

Дешифрираха камъка Инга. Какво разказва хилядолетният артефакт?

Камъкът Инга е един от най-значимите археологически паметници в света. Експертите го определят като изключителен архео-астрономически паметник като никой друг в света.

Камъкът има стотици странни символи и звезди, които се простират върху скала с дължина 245 метра и височина 3 метра. Няколко фигури са издълбани с нисък релеф.

Въпреки много изследвания и проучвания

и до днес много от изображенията са неизвестни и не могат да бъдат резчетени от учените.

Възрастта на надписите не е датирана, но геолозите смятат, че скалното образувание е на поне 6000 години.

Според изследователя от Бразилия Габриел Баралди резбите на уникалната находка са доказателство за употребата на древна непозната технология, вероятно с извънземен произход.

Археолозите твърдят, че изрязванията върху камъка са направени с голяма прецизност и детайлите свидетелстват за великолепна техника, прилагана от цивилизация, способна да създава тези невероятни гравюри.

Съществуват безброй теории

и мистерии около този невероятен древен паметник. След години дешифриране е открито, че най-известните символи на древния артефакт са онези, които представляват съзвездието Орион и Млечния път.

Това очевидно привнася допълнителна тежест на твърдението за древен извънземен народ живял по тези земи.

Повече от теориите говориха

за местно население, но сега изследователите са раздвоени. Връзката с небесните тела се дължи на факта, че няколко съзвездия са изобразени на повърхността.

Това прави находката, ако не най-старата, то поне една от най-старите астрономически намерени в Бразилия.

Доста странен е геометричния му стил. Той се намира и в други бразилски гравюри, които имат много близък облик. Но единствено камъка Инга носи такава информация.

НП