Новини

5 причини да повярваме в съвместимостта на зодиите

Четете ли хороскопа си? Индентифицирате ли се с вашия астрологичен знак? Можете ли да забележите Скорпион или Риби от един километър разстояние?

Ако е така, не сте сами. Милиони хора от цял свят са истински вярващи в астрологията. Възможно ли е астрологията и психологията да съществуват съвместно?

Астрологията е била използвана за преподаване на изследователски методи

Вярвате или не, астрологията е била използвана за изследователски цели в поведенческите науки.

В изследване, проведено в Университета в Синсинати, учените изследват астрологическите убеждения на своите ученици, като начин за преподаване основните принципи на изследвателските методи и интерпретацията на данните.

Астрологичната психология е подполе

Знаете ли, че има цяла област от психологията, която е фокусирана върху хороскопи, астрология и психология?

Същината на астрологичната психология се корени в неговия предшественик – хуманистичната психология.

Дейн Ръдиар, известен автор в областта на трансперсоналната психология, публикувал своята книга „Астрологията на личността“ през 1936г.

В нея се доказва потенциалната връзка между личността на индивида, хороскопите и човешката психология.

Някои от теориите на Карл Юнг се основават на астрологията

Роден в Швейцария, Юнг е бил психиатър и психотерапевт и се счита за баща на аналитичната психология.

Юнг, дълбоко повлиял на най-широко използвания инструмент за оценка на личността в света – Myers Brigg Type Inventory (MBTI).

По-конкретно, MBTI адаптира това, което Юнг е класифицирал, като четири основни психологични типа.

Тези типове са базирани на четирите уникални за космологията елементи: Огън, Въздух, Вода и Земя.

Трансперсонална психология

Много хора не са запознати, че има подполе в поведенческите науки, наречено Трансперсонална психология (ТП).

Накратко, ТП интегрира духовните и интуитивни аспекти на човешкия опит в рамките на днешната психология. Някои хора приписват ТП, като вид духовна психология.

В тази конкретна област, се изследват всички неща, които не са от този свят, като например психиката на космоса. Астрологията заема много голяма част от ТП.

Студентите и изследователите, изследват теми, вариращи от духовно развитие, променени състояния на съзнанието до мистични преживявания.

Какво означава всичко това?

Трябва ли наистина да избирате своя любим според зодиакалния им знак? Отговорът на тези въпроси е в процес на развитие. Като човешки същества, ние сме привлечени от това, което ни е познато.

Ако вярваме в нещо достатъчно силно, има голяма вероятност да привлечем (или да бъдем привлечени) към тези с подобно убеждение или мислене.

Например, ако вярвате, че вашите мечти са врата към подсъзнанието, вероятно ще бъдете привлечени от хора, които изпитват същото.

Все още можете да бъдете почитател на съвременната психология, докато силно вярвате в зодиакалния си знак. Истината е, че има място и за двете!

Couples Counseling Chicago