Тайни и загадки

Загадъчни обекти, укривана информация, президент и ЦРУ

Шведската изследователка Беатрис Виляроел, от Стокхолмския университет, заедно с международен екип от учени дава информация за мистериозни обекти и посещения на извънземни укривана досега от обществото.

Това става след внимателен анализ на астрономически изображения, съхранявани от 50-те години на миналия век, които никога не са били обяснени. За това пише The Guardian.

София – хотел “Хемус”, зала “Преслав”

12 октомври 2024 г.

Как да управляваме успеха с НЛП похвати

Курс на Стойчо Керев

Заявете участие

Началото на мистерията

Всичко започва с внимателен анализ на стари астрономически снимки, в които Виляроел открива нещо наистина необичайно.

Обекти, наподобяващи изкуствени спътници, искрящи ярко в небето и изчезващи твърде бързо.

Виляроел твърди, че подобни обекти не е трябвало да се появяват на изображения до 1957 г., когато е изстреляна първият космически апарат.

Най-новото изследване на Виляроел , публикувано в научното списание Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, разкрива три мистериозни обекта, заснети през 1952 г. от обсерваторията Палома.

Тези обекти внезапно се появяват на снимки и изчезват след 50 минути, оставяйки учените напълно объркани.

Екипът разглежда две версии, които обясняват това явление

Според първата версия това са три независими обекта, разположени във вътрешната част на Слънчевата система или дори в околоземна орбита.

Според втората версия краткото проблясване на светлина е причинено от „гравитационната леща“ на масивен обект между тях и Земята.

Но причината за изригването и природата на получената „гравитационна леща“ остават загадка.

Защо на тази дата?

Също толкова изненадваща е датата на появата – 19 юли 1952 година.

Тя е известна на мнозина във връзка със забелязването на неидентифицирани летящи обекти в небето над Вашингтон, включително Белия дом и Капитолия.

Този случай привлича вниманието на американската преса, дори президента на САЩ Хари Труман свиква оперативен щаб и включват ЦРУ в него.

Както е известно тайната служба от години наблюдава всичко ставащо в света на необяснимото.

Какво става?

Говори се, че ЦРУ са изградили не е една фалшива новина за отвличане на вниманието от реалната картина. А за специалния отдел на американската армия се говори открито от години.

Изнанадващо друга работа на изследователката от стокхолмския университет описва още девет източника на светлина, заснети на снимки на звездното небе през април 1950 година и укривани от публиката.

Тези обекти се появяват и изчезват в рамките на 30 минути, като добавят още повече мистерия към случващото се.

The Guardian