Съзнание

Турски хакери атакуваха Холандия и Европа

Турската хакерска групировка Cyber Warrior Akıncılar разби стотици електронни сайтове на Холандия, в това число тези на всички държавни институции, съобщават медии в Турция. След пробива на началните страници на холандските сайтове са сложени турският национален флаг и снимка на президента Реджеп Ердоган, съобщава Бгнес.

Освен това е оставено съобщение на турски и английски език с провокативен характер, което гласи: „Хей, Европа, вие там говорите за човешки права и свободи, но страхът от Велика Турция разкри истинското ви лице на колониалисти и манталитета ви на расисти и фашисти! Ние сме османлии, ние сме Турция, ние сме кибервоините на Акънджълар!“.

Хакерите разпространиха изявление, като сами огласиха атаката си и посочиха причината за нея – изгонената в събота вечерта и ескортирана от полиция до Германия турска министърка.

„Нашата цел са сайтовете на холандското правителство и цялата система от институции, и ние ще парализираме живота им. Щом те не ни осигуряват мир, те също няма да живеят в мир“, се посочва в изявлението на хакерската групировка.

Бгнес