България

Обяснението на ясновидството е просто. Ванга и Айнщайн със сходни определения

Ясновидството е безспорен факт. През всички времена, откакто съществува човечеството винаги е имало ясновидци. Например Делфийският оракул, Сибилите, Библейските пророци, Нострадамус, Едгар Кейси, Преподобна Стойна, Ванга, Вера Кочовска и много други по света.

Тайна и загадка ли е ясновидството? Може ли да бъде тайна и загадка или е явление, което протича пред очите на всички и е необяснимо? Този въпрос дерзае изследователи не само от сферата на метафизиката. Нютон, Фарадей, Айнщайн имат своите разсъждения по темата. Но какво общо има и с тези гениални учени Ванга и какво е ясновидството?

Има ли научна квалификация на ясновидството? Твърдението, че ясновидството няма научно обяснение е спорно, защото то е обяснено много добре от Алберт Айнщайн. Ученият го описва така: „Само и единствено явление, което се движи по-бързо от светлината може да вижда бъдещи събития, защото времето при това движение е отрицателно число и сигналът достига назначението си преди да бъде изпратен и резултатът предшества причината.

---

Примерът е повече очевиден – Ванга знае предварително, през 1980 година, че подводницата Курск, която ще бъде построена през 1992 година, ще потъне през 2000 година. През 1980 година мисловният образ на подводницата е достигнал назначението си през 2000 година, преди подводницата да бъде изградена от материя и преди да е настъпила 2000-та година.

Запитана веднъж за силата на провиждащия ум от български учени изследвали феномепа й, Вангелия Гущерова – Ванга, обяснява ясновидството по нейния си начин. “В началото Бог –  най-висшия разум създаде небето – духовният свят и Земята – физическия свят. Мисълта е енергия, която не се бои от скоростта, тя се движи по-бързо от светлината. Времето като лети е отрицателно число и се разбърква. Тя може да вижда минало настояще и бъдеще. Мисълта е продукт и част от един безсмъртен духовен свят, който малцина виждат.”

Учените търсят начини, но могат ли да измерят скоростта, времето, теглото и обема на мисълта? И дали някога технологиите ще изпреварят скоростта на мисълта? Ние, хората от това столетие, едва ли ще разберем.

НП/автор Генади Григоров