Новини

Епифизата – портал към други светове

Още преди хиляди години

древните цивилизации са знаели много за епифизната жлеза и нейното значение.

Днес се говори малко за този непознат орган в нашето тяло. Но защо древните хора, живели на нашата планета са отдавали толкова голямо значение на епифизата?

Вярно ли е, че са знаели много повече за нея, отколкото ние днес?

Епифизната жлеза или третото око, е малка конусовидна част в мозъка. Тя е отговорна за производството на серотонин и мелатонин. Те отговарят за модулирането на съня, а някои експерти твърдят, че и сезонните ни настроения се дължат на тях.

Преди хиляди години древните египтяни са знаели, че епифизата е от голямо значение за хората.

Тя се е считала за портал,

който свързва физическия с духовния свят. Когато се активира, епифизната жлеза създава усещане за еуфория, както и чувство за просветление.

Твърди се, че хората могат да активират функционалността на епифизната жлеза чрез йога, медитация и други методи.

Епифиза Египет

Активацията на епифизата се разглежда

като начин за пътуване между реалности, посочени от мнозина като астрална проекция и т.нар. Remote Viewing или дистанционно наблюдение.

Преди години учени от университета в Станфорд решават да изследват как действа активацията на епифизата.

Те са наблюдавали и изследвали човек, способен да пътува извън собственото си тяло. По време на експеримента, той видял и описал детайлно пръстена около планетата Юпитер.

По това време учените

дори не са знаели, че този пръстен съществува. Всичко това се твърди, че е постигнато само чрез активиране функциите на епифизната жлеза.

Освен учените от Станфорд, подобни изследвания се осъществяват в продължение на десетилетия от правителството на САЩ, Русия, както и от множество организации, оставащи в сянка.

Твърди се, че резултатите, получени при всички проучвания на епифизната жлеза, остават скрити за човечеството.

Сакрална геометрия

Древните цивилизации са знаели

за силата на епифизната жлеза и чрез редица методи и практики, които са били изгубени в последствие, са били в състояние да контролират мислите и действията на други хора във физическия свят.

Защо не сме в състояние да използваме пълния потенциал на епифизата днес?

Интересен въпрос,

който може би има доста прост отговор. Смята се, че пълният потенциал на епифизната жлеза е заключен поради количество натриев флуорид, който хората приемат всеки ден в организма си.

Твърди се, че епифизата най-много абсорбира този натриев флуорид, който навлиза в тялото ни. Това кара жлезата да работи с по-малко течности и да създава дисбаланс между хормоналните процеси в нашето тяло.

Жлеза

Съвременната медицина знае малко за ролята на тази жлеза, но тя има богата метафизична история. Декарт, например, смятал епифизата за „седалището на душата“. Така ли е наистина, ние можем само да гадаем?

НП/2021