Новини

Загадъчни обекти върху Слънцето предизвикаха фурор в социалните мрежи

Загадъчни обекти на снимки на Слънцето, направени от НАСА предизвика истинска буря между хората по света. Находката дори предизвика коментари между уфолозите, че най-накрая са прихванати доказателства за извънземни. Изследователи на неидентифицирани летящи обекти наскоро публикуваха в социалните мрежи снимки, за които твърдят, че са „изключителни доказателства“ за посещение на НЛО на Слънцето. Изображенията внесуха смут в общността на изледователите на НЛО и всички се питат какво е това. Огромната синя топка се забелязва на снимки, направени от сателита SECCHI, който в рамките на международен проект сканира слънчевото излъчване вече десет години. Но реални ли са тези странни обекти? Или са грешки при обработка на снимките? 

„Слънцето се вижда в няколко лъча светлина, позиционирани в лявата част на снимката. Ахриви от сателитите показват, че Слънцето е започнало да реагира на този обект на 15-ти ноември, а в следващите дни откриваме няколко липсващи кадъра“, заяви Памела Джонсън, която първа съобщи за събитието във Facebook. Серията от снимки, където се вижда и синята топка, предизвикаха различни дебати. Някои изследователи твърдят, че Слънцето е реагирало на присъствието на загадъчната топка.

Въпреки това, изображенията, които по-късно са превърнати във видеа и качени в YouTube и Facebook, са били приети доста скептично от част от аудиторията.

слънце нло

Някои потребители споделят своето мнение относно необичайното явление:
„Ако питате мен, НАСА не би проявила такава небрежност и не би позволила подобни неща да достигнат до широката общественост. Изглежда сякаш нещо е проектирало този образ в пространството, може би холограма или Проектът “Син лъч“ , споделя Майк Соверейн.

В миналото много странни явления са интерпретирани от мнозина като посещение на Слънцето от неидентифицирани летящи обекти. Въпреки това НАСА има своя собствена теза, според която понякога ние не виждаме планети, обекти или НЛО, а по-скоро повредени изображения.

Една от организациите, обединяваща уфолози насърчи хората да останат спокойни и да разберат, че грешки при снимките на НАСА се случват често. От НАСА пък отбелязват, че в редки случаи графичният прцесор на сателита SECCHI се претоварва и прави повредени снимки.