Новини

Мистичен древен ръкопис описва магични места по света 

От незапомнени времена

древните философи и писатели са документирали света около тях.

Смята се, че един от най-известните каталози на древния свят е бил съставен през II век, когато гръцкият писател Антипатер от Сидон е описал древните чудеса на света.

Включително подробности за древните градини на Вавилон и Голямата пирамида в Гиза. Оттогава много други решили да описват древните чудеса на света около тях.

Какъв е този ръкопис?

Древен хилядолетен ръкопис може да детайлизира местоположенията на скрити, магически места, съществували в средновековна Британия – от езера с 60 острова до гигантски могили.

Сега група от експерти се стреми да търси тези изгубени места, използвайки хилядолетния ръкопис в едно приключение, различно от всяко друго.

Написан от монах между IХ и ХII век, артефактът, наречен „Чудесата на Великобритания“, се използва от професорът по география Андрю Евънс, за да търси изгубените чудеса.

Голям брой от тези древни чудеса

са били изгубени от историята и съществуват само като легенди.

Всичко започва преди десет години, когато професор Евънс се натъква на древен документ, търсейки име за най-голямото си дете.

Оттогава насам той търси митичните места във Великобритания, използвайки знанията си. А за ръкописа се смята, че е написан от монах, на име Нунис.

Някои места, упоменати в ръкописа и до днес не могат да бъдат открити

Съществуването на други се смята за само мит, като левитиращия олтар, за който се твърди, че е задържан от Божията воля.

Текстът предлага безброй подробности за Великобритания, вариращи от първите потомци на троянските бежанци до ранните разкази на крал Артур.

НП/ АС