Новини

Евро 2024: Запалянковците се замерят със спагети

На Евро 2024 страстите са по-високи от всякога, като феновете на различни отбори не само подкрепят своите любимци на терена, но и изразяват своите чувства по изключително креативни начини.

Един от най-забавните и необичайни феномени на това първенство е замерянето със спагети и шегите, свързани с националните кухни на противниците.

София Съмър фест

24 юли 2024 от 20:30 ч.

ПРОБУЖДАНЕТО

Един филм на Стойчо Керев

Купете билети

Спагетената битка

Всичко започна след мача между Италия и Испания, когато италианските запалянковци, в опит да се пошегуват с испанците, започнаха да хвърлят спагети на трибуните.

Този акт бързо се превърна в хит и бе подхванат от медиите и социалните мрежи. Феновете започнаха да носят със себе си пакети със спагети и да организират “спагетени битки” преди и след мачовете.

Кулинарни закачки

Феновете не се ограничиха само до спагетите. В следващите мачове се забелязаха различни кулинарни закачки, свързани с националните кухни.

Например, французите размахваха огромни багети и предизвикваха германците с препратки към техните колбаси и бира.

Английските фенове се шегуваха с прочутото италианско „капучино“, докато нидерландците предлагаха сирена на своите противници.

Ролята на социалните медии

Социалните медии изиграха огромна роля в разпространението на тези забавни моменти. Видео клипове и снимки на фенове, които се замерят със спагети или се подиграват с различни национални ястия, станаха вирусни.

Хаштагове като #SpaghettiWar и #EuroCuisineJokes се използват широко, събирайки хиляди постове и коментари.

Резултатите

Докато някои гледат на тези прояви като на груби или обидни, мнозинството фенове ги приемат с чувство за хумор и като начин да се наслаждават на футболната атмосфера.

Организаторите на турнира също приветстваха тези инициативи, стига те да останат в рамките на доброто възпитание и да не предизвикват реални конфликти.

Евро 2024 не само предлага футбол, но и показа как креативността и хуморът могат да бъдат част от спортното събитие.

Запалянковците доказаха, че спортът може да обединява, дори когато включва замеряне със спагети и шеги с кухни.

В крайна сметка, тези кулинарни битки само добавят към колорита и уникалността на турнира.

НП