Новини

BBC с разследване на мистериозните звуци в различни места на Земята

Мистериозен шум подлудява света десетилетия наред. От 1970 година много хора в градовете по целия свят започнаха да чуват странно бучене. В специално разследнане Линда Гедес напредва в лова си за обяснение на едно от най-странните явления на планетата.

„Един ден в 11 часа сутринта изведнъж осъзнах това жужене, пулсиращ шум, малко като далечна бормашина или ъглошлайф. Но това не е само шум. Той се усеща директно в главата и вътрешно ми ухо вибрираше“- споделя Линда.

София – хотел “Хемус”, зала “Преслав”

12 октомври 2024 г.

Как да управляваме успеха с НЛП похвати

Курс на Стойчо Керев

Заявете участие

---

Това е първият опит за сериозно обследване на странните звуци, чути не само от Линда. Мистериозен звук, който тормози жителите на английския град Бристол в продължение на десетилетия е определян като феномен и дава началото на дълго разследване. Подобни съобщения за необясними, нискочестотни звуци могат да бъдат открити навсякъде от Кокомо в Индиана до Ванкувър в Канада. Този звук нарушава съня и унищожава концентрацията. Някои намират явлението за толкова досадно, че хората сякаш бавно полудяват.

---

Дали това са тайни звуци от специфични военни сигнали? Може би е жужуне на електропроводи? Или далечен отзвук на океанските вълни? Както Линда Гедес предполага във филма си, бученето може да съдържа много личен смисъл. Филмът на BBC e късометражен и може да бъде гледан в посочения линк.

http://www.bbc.com/future/story/20160811-the-mystery-noise-driving-the-world-mad