Новини

Америка отрича за НЛО свалено над Аляска

Експертът по НЛО Рос Кулхарт твърди в последната си статия, че се е появила нова информация, която опровергава твърдението на американския президент Джо Байдън, че неидентифициран аерокосмически обект, а не космически извънземен апарат е бил свален от изтребители на ВВС на САЩ миналия февруари, съобщава Дейли Стар.

Култхарт каза, че неговият източник от Пентагона е потвърдил, че сваленият обект всъщност е бил сребърно цилиндрично НЛО, а не цивилен балон, както твърди президентът Байдън.

Различни сигнали

Информаторът казва, че президентът лично е наредил свалянето и в операцията са участвали множество сили, включително HC-130, F-16 и черни хеликоптери OGA.

Инцидентът се е случил на около 13 километра от замръзналото крайбрежие на Аляска, а пилотите, изпратени да инспектират мястото, дават противоречиви разкази за видяното.

Онлайн видеоклипове, заснети от ловци на НЛО, показват черни хеликоптери, които кръжат над брега.

Заплаха или не

Американски служители заявиха, че обектът е представлявал „разумна заплаха за въздушния трафик“ и е бил свален по заповед на президента.

Говорител на Пентагона каза, че спасителните екипи са събрали отломки от обекта на повърхността на леда.

Търсенето обаче е прекратено и служителите отказали да дадат подробно описание на обекта.

Вълна от негодувание

Тези изявления предизвикаха възмущение сред американците. Мнозина се чудят защо президентът Байдън скри истината за операцията и защо информацията за сваления НЛО беше пазена в тайна.

Експертите по НЛО изучават този случай с голям интерес. Те се надяват, че новите подробности от операцията ще им помогнат да разберат природата и произхода на тези мистериозни обекти, които продължават да се появяват в небето.

Много въпроси обаче все още остават без отговор. Какъв точно е този обект? Какви са били неговите цели и произход? И най-важното, защо правителството на САЩ избра да скрие истината за този инцидент?