Гледайте филма

Пробуждането. Можем ли да излъжем Матрицата?

София, вторник 26 септември 19:00 кино Люмиер. Билети на касите на НДК

ВИЕНА, неделя 1 октомври 18:00 Hollywood Megaplex Gasometer. Билети на epaygo.bg

Хасково, четвъртък 5 октомври 18:00 ДКТ „Иван Димов“. Билети на касата на театъра.

ВАРНА, четвъртък 12 октомври 19:00 Фестивален и конгресен център. Билети на fccvarna.bg

Новини

Загадъчна книга учи на зодиакална магия и канализиране на енергия

Загадъчният Picatrix е древен арабски текст, считан за върховен магически наръчник.

Picatrix е книга от четиристотин страници

съдържаща подробности за магията и астрологията. Тя обяснява на читателя как да създаде магически статуи, талисмани и дори цели градове, използвайки силата на астрологията.

Макар, че книгата днес се счита за доста неясна, тя се радва на огромна популярност още от 11-ти век. Въпреки историческото си значение, авторът на книгата остава неизвестен.

„Чрез този древен ръкопис читателят може да привлече и канализира енергията на Космоса. Така определено събитие може да се развие според волята на практикуващия.

Това е зодиакална магия, която помага да се овладее и да доминира с точност (чрез силата на Вселената) природата и нейното обкръжение. „

Смята се, че книгата

първоначално е написана на арабски и пристигнала в Европа, чрез мавританските нашественици на Испания. След това е била преведена на испански.

По-късно през 13-ти век е преведена на франка лингва – латински, а след това е разпространена в цяла Европа.

Въпреки, че оригиналният испански текст е изгубен през годините, все още има множество примери за съществуването на латински текст, датиращ между 15-ти и 18-ти век.

Мистериозният автор

Повечето учени интересуващи се от необичайния текст смятат, че първоначално книгата Picatrix е била написана от Абу-Маслама Мохамед ибн Ибрахим ибн Абд ал-да’им ал-Мажрит през 11-ти век.

Ал-Мажрит бил астроном, математик и алхимик, който проявявал конкретен интерес към магическите познания. Той натрупал знания от учени в Близкия Изток между 8 и 9 век.

Въпреки, че точно той изглежда като най-предполагаемия кандидат, който би могъл да напише астрологичния наръчник някои учени смятат, че книгата е написана от арабски математик на име Ал-Маджрити през 11-ти век.

Макар и истинската самоличност

на автора да си остане загадка, едно е сигурно – след пристигането на книгата в Европа, тя сама поела своя път.

Множество читатели от целия континент чели книгата с очарование, за да научат как могат да канализират енергията на планетите, използвайки нумерологията и лунния календар и да могат да манипулират физическия свят около тях.

Книгата също така, съдържа и подробности за това как да се изградят и съживят магически статуи. Как да се създадат магически талисмани и подробности за построяването на цели градове, използвайки силата на астрологията.

В допълнение към изчерпателните подробности

за нумерологията и лунния календар, древният текст съдържа и огромен брой рецепти за магически отвари.

Тези отвари биха могли да позволят на своя създател да контролира духовете на земята.

Много от тези отвари съдържат променящи ума съставки, включително хашиш, опиум и други психо-активни растения. Някои други необичайни съставки включват кръв, сперма, урина, ушна кал, сълзи и слюнка.

Дали читателите през вековете са считали книгата за любопитна или са се опитвали да използват магиите, за да променят хода на историята, това все още остава загадка.

Източник: Disclose