Новини

Световни медии критикуват CNN. Филм за Путин разбуни гилдията

Световни медии взеха на подбив CNN заради филма „Най-могъщият човек в света“. „Продукцията на Фаред Закария е пълна с измислици, на моменти с истeричен тон и откровена бъркотия“ – коментираха от Кремъл. Конкуренцията от Fox News в сутрешния си блок критикува новинарския канал, журналисти от влиятелния в САЩ RT направо пародираха лентата. Противоречиви мнения идват от цялата журналистическа гилдия по адрес на ситуираната в Атланта медиа.

Дмитрий Песков, говорител на президента на Руската федерация, съобщи пред медиите: „Това е материал, който не предлага нищо ново.“ Говорителят на Кремъл разкритикува иипредубедения тон на Закария.

София – хотел “Хемус”, зала “Преслав”

12 октомври 2024 г.

Как да управляваме успеха с НЛП похвати

Курс на Стойчо Керев

Заявете участие

„В най-могъщият човек в света“, Фаред Закария прави опит да проучи възхода на Путин. И още – как лидерът на Русия е създал така наречената  „вертикала на властта“ в пост-сталинистка и комунистическа Русия. Закария имаше среща с Владимир Путин широко рекламирана преди време от CNN. Документалната концепция на новинарите на Тед Търнър е доста експлоатирана в края на 90-те години от щатските медии, но след революционните филми на Оливър Стоун за укриваната история на Щатите нещата се промениха.

Гледалите филма независими журналисти са единодушни, че авторът е прекалил с „фикшън“ елементите. Внушенията в монтажа за използването на допотопни телефони, модел 1933 година от КГБ в края на 80-те, будят смях и съжаление. Новинарският канал CNN не веднъж е ставал обект на критика от гилдията.  Президентът на САЩ Доналд Тръмп открито нарича кабелната мрежа „FAKE NEWS“.

https://www.youtube.com/watch?v=g4ad5nUhfCk

НП/2017©

заб. Видеото е публикувано в случаен YouTube канал. Редакцията не носи отговорност за съдържанието.