Новини

Успокояващата измама за голямото зло

Какви са истинските цели на войната

според най-висшестоящия за времето си войник на САЩ, удостоен с десетки медали за храброст.

През 1933 генерал Смедли Бътлър разкрил какви са всъщност силите, които движат конфликтите по света.

Войната не е това, което повечето хора си мислят. Често ни казват, че войната е нещо нужно, че войниците жертват живота си, за да предпазят родината си и беззащитните хора.

Но малцина подлагат това на съмнение

Марк Твен е казал:

Държавниците ще създават долнопробни лъжи, пренасяйки вината върху нацията, която бива атакувана. Всеки човек ще приеме тази успокояваща измама и ще я изучава, отказвайки да изследва каквито и да е контрааргументи.

Така той ще бъде убеден, че войната е нещо справедливо и ще благодари на Бог за добрия сън, на който той се наслаждава, след този процес на самозалъгване.

Днес това представлява

нещо много повече от просто мнение. За да продължават да се вливат пари във войни и армии, ни се втълпява, че войната е нещо нужно. Но все повече хора научават за нещо наречено „тероризъм под фалшив флаг“.

Това са определени действия, за които бива обвинявана определена страна, с цел да бъдат оправдани определени действия срещу нея.

Пример за това може да са

терористичните атаки от 11 септември, тъй като вече има голям брой доказателства, показващи че падането на кулите близнаци е било резултат от контролирано разрушаване.

Тези и други фалшиви терористични атаки не биват използвани само, за да оправдаят военните действия, а и за да биват отнети правата ни у дома чрез по-засилено наблюдение и контрол.

Замислете се, същите сили, които твърдят, че ни предпазват и се борят срещу тероризма, може и да са тези, които го създават.

Думите на генерал Бътлър

Генерал Смедли Бътлър е един от най-прочутите и награждавани американски войници.

В реч от 1933 година той казва:

„Войната е просто един рекет. Малцина знаят за какво става въпрос. Той се осъществява в полза на малцина за сметка на масите.

Аз вярвам в защитата на границите и нищо повече. Ако някоя нация дойде тук да воюва, тогава и ние ще воюваме.

Проблемът в Америка е, че когато долара печели 6% тук, той става неспокоен и отива отвъд океана, където става 100%.

Тогава флагът следва долара,

а войниците следват флага. Не бих отишъл на война отново, само за да защитя интереса и инвестицията на банкерите.

Има две неща, за които трябва да се борим – за да защитим домовете си и за правата си. Войната по каквато и да е друга причина е просто рекет, казва генерала.

Няма трик в торбата на рекетьора,

който военните да не знаят. Те си имат „разузнаватели“, които да посочат към враговете, „мускула“, който ги унищожава, „мозъка“, който планира войната, и „Голям Шеф“ – капиталистическата държава.

Може да изглежда странно за военен като мен да прави подобни сравнения, но търсенето на истината ме задължава. Прекарах 33 години като част от военноморските сили.

По време на този период аз бях просто „мускул“ за големия бизнес, за Уолстрийт и за банкерите. Аз бях рекетьор, гангстер на капитализма.

Както всички други практикуващи военната професия, аз нямах своя собствена мисъл докато не напуснах.

Collective Evolution