26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Новини

Продаденият телефон на Хитлер може да се окаже фалшификат

Експерти се съмняват в автентичността на личния телефона на Адолф Хитлер, който бе продаден на търг за 243 000 долара.

Говорителят на Франкфуртския музей на съобщенията Франк Хнегел заяви, телефонът е просто един фалшификат. „Този телефон е произведен от Siemens & Halske, но слушалката му е английска. Такова нещо никога не е правено“, добави още той. Експертът смята, че апаратът е бил сглобен по-късно във Великобритания. Съмнително, според него, е и че телефонът е с шайба, при положение, че телефонът на Хитлер постоянно е бил свързан с телефонната централа.

Боядисаният в червено телефон на Адолф Хитлер, описан като „най-разрушително оръжие“ на историята, бе продаден преди седмица за 243 000 долара. Аукционната къща отказа да даде индикации за самоличността или националността на купувача, който участва в търга по телефона. Устройството, открито в бункера на лидера на нацистка Германия след поражението на Германия, носи върху себе си името на Адолф Хитлер и пречупения кръст.

Според информацията по време на търга по този телефон, свързващ Адолф Хитлер с Вермахта, армията на Третия райх, нацисткия лидер е издал повечето от своите заповеди през последните две години на Втората световна война.

Бгнес