Новини

Самолет избегна сблъсък с НЛО над езерото Онтарио

Двама души са пострадали, когато самолет, пътуващ към Торонто, трябвало да се отдръпне от мистериозен обект във въздушното пространство. Свидетели смятат, че обектът, който почти се сблъскал със самолета, е бил НЛО със сферична форма и диаметър около 3 метра. Канадските пилоти са имали на разположение няколко секунди да забележат обекта, да реагират и да избегнат катастрофата.

Самолетът на авиокомпания „Porter“, с 54 пътници на борда, летял на височина от 3000 метра над езерото Онтарио, което е най-малкото от петте големи езера на Северна Америка, когато нещо пресякло пътя му. В опит да избегнат въздушен сблъсък с обекта, пилотите извършили маневри за отклоняване.

„Пилотите забелязали обекта от разстояние. Приближавайки, те видяли, че той не помръдва и се намира в траекторията на пътя им. Съдейки по формата, първоначално те помислили, че е балон, но след това предположили, че е възможно да бъде и безпилотен самолет“, съобщава говорителят на регионалната авиокомпания.

Въпреки това пасажери, пътували на самолета, смятат, че поради височината е трудно за вярване обектът да е бил безпилотен самолет.

Реакцията на пилотите, преди евентуалния сблъсък, била да изпълнят маневри, заради което две от стюардесите пострадали. Въпреки това успели да запазят самообладание и продължили да изпълняват задълженията си.

Никой от пасажерите в самолета не е пострадал и кацането е било безпроблемно. Като предпазна мярка стюардесите били закарани в болница, откъдето скоро били изписани, съобщава The Star.

„Никой не знае какво се случи в този момент, всичко беше толкова бързо“, съобщава Питър Роунтрии, старши регионален следовател на борда на самолета.

„Съкратихме нашата работа, опитвайки се да окрием какъв беше този неидентифициран летящ обект. С какво са се срещнали те? Определено не беше птица, беше доста голям обект. Пилотите промениха курса, така че носа на самолета да мине надолу, за да избегнат евентуален удар. Небето е толкова голямо, че самият факт, че видяли подобен обект е огромно нещо”, отбелязва още Роунтрии, допълвайки, че въздухоплавателно средство се движи с почти 450 километра в час.

НП/ The Star