Гледайте филма

Пробуждането. Можем ли да излъжем Матрицата?

ВИЕНА, неделя 1 октомври 18:00 Hollywood Megaplex Gasometer. Билети

Хасково, четвъртък 5 октомври 18:00 ДКТ „Иван Димов“. Билети на касата на театъра.

ВАРНА, четвъртък 12 октомври 19:00 Фестивален и конгресен център. Билети на fccvarna.bg

Хипотези

Излъгаха ли догоните цялото човечество с една история за звездите

Догоните разказват легенда

за ужасно изглеждащите същества Номос. Те дошли на Земята с огън и гръм.

След пристигането си тук, те изсипват резервоар с вода върху Земята и след това се гмурват в нея. Има легенди и рисунки на догоните, които разказват за човешки същества без крака.

Те са представяни като големи риби с кожа от люспи. Тези същества приличали повече на риби, отколкото на хора и живеели във водата. Те били спасители и духовни настойници.

Легендите разказват още, че Номо били разпнати и възкръснали и в бъдеще отново ще посетят Земята. Но този път в човешка форма. По-късно те ще приемат отново формата си на амфибия и ще управляват света от водата.

Митологията на Догоните

е известна само на редица техни свещеници и представлява сложна система от знания. Такива внимателно охранявани тайни не се разкриват на непознати много лесно.

Ако звездата „Еме Я“ в крайна сметка бъде открита в системата Сириус, това ще даде значително по-голяма достоверност на история на догоните.

Според книгата на Робърт Темпъл „Мистерията на Сириус“ племето на догоните, което живее в Западна Африка, е имало

Контакт с извънземни

Едно от основните доказателства за това се намира в храм на племето.

Пясъчна снимка, направена от догоните, показва че Сириус-Б обикаля около Сириус. Антропологични изследвания през 1930 от британския антрополог Робърт Темпъл, показват зашеметяващо сложното и усъвършенствано общество на догоните.

Но това, което изумява и озадачава най-много е, че догоните имат доста необичайно обширни познания за звездната система Сириус.

Техните древни рисунки показват нарастващата спирала от Сириус и Слънцето, свързани заедно.

Те показват пръстените на Сатурн

и четирите най-големи луни на Юпитер, както и елиптичната орбита на невидимата звезда Сириус-Б около Сириус.

Те знаят не само, че тя е тежка звезда, както вече е известно, а и че е далеч по-плътна от Земята. Освено това е изобразяван правилно краят на елиптичната орбита, който е веднъж на всеки 50 години.

Учените са потвърдили

съществуването на бялото джудже, което отговаря точно на това, което казват догоните.

Направени са и нови изчисления, които целят да потвърдят дали това наистина е „най-тежката материя във Вселената“.

Според изчисленията от преди двадесет години, бялото джудже тежи около 2000 паунда на кубичен инч. Научните изчисления обаче доказаха, че това е една изключително консервативна оценка.

Най-новата прогноза

е около 1,5 милиона тона на кубичен инч. И все пак, как древно примитивно племе знае такава подробна информация за една звезда, която може да се измерва само в този век?

Но това е само част от информацията, която получаваме от догоните.. Те също са познавали всички други планети в нашата Слънчева система, включително Нептун, Плутон и Уран, които са открити по-скоро.

Те знаят абсолютно точно как изглеждат планетите, когато ги доближиш от Космоса.

Нещо, което ние научихме наскоро. Те са информирани за белите и червените кръвни телца и имат цялата информация за физиологията на човешкото тяло. Всичко това от едно примитивно племе.

Това разказват догоните,

но в крайна сметка учените не им повярвали. Не вярват, защото това не се вписва в нищо от онова, което мислят и знаят.

Повечето хора, включително и учените, не знаят какво да правят с този тип факти.

Има много случаи, които свидетелстват за подобен начин на предаване на знания. Но общността просто не знае какво да правим с тях.

Тъй като не можем да намерим начин да интегрираме тази необичайна информация с всичко останало, което познаваме, ние просто го скриваме някъде, защото теориите не работят.

НП©