26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Новини

Почина Игор Волк. Космонавтът, общувал с чужди цивилизации

Игор Петрович Волк, един от най-великите руски летци изпитатели и космонавти, почина на 3 януари 2017 година. Новината съобщи novosti-kosmonavtiki.ru. ТАСС потвърди новината късно днес. За специалната визитата на Игор Петрович в България се знае много малко. И мисля, че дойде моментът да споделя с всички, които ми задаваха един въпрос през цялото това време. Но за това по-надолу. Сега бих искал да припомня накратко кой е този изключителен човек и приятел на нашата страна.

---

Игор Петрович Волк е летец – изпитател, космонавт, герой на Съветския съюз. Заслужил  летец, получил право на пилотиране на всички типове самолети на въоръжение в Съветската армия. През февруари 1982 г. му е присвоена квалификация космонавт-изпитател. Участва в космически полет от 17 до 29 юли 1984 г. като космонавт-изследовател на кораба «Союз Т-12» с екипаж: Владимир Джанибеков и Светлана Савицкая. Работи на орбиталния комплекс «Салют-7» — «Союз Т-11». Продължителността на полета е 11 денонощия 19 часа 14 минути 36 секунди. Игор Волк е  командир на екипажа на съветската космическа совалка «Буран», но заради сложни политически интриги първия и единствен полет е извършен в автоматичен режим.

Бях запознат с историята, описвана от не един руски сайт за свръхестествената среща на екипажа на орбиталния комплекс «Салют-7» — «Союз Т-11» със светли същности. Толкова пленително бе разказано това, че колебанията ни да поканим Игор Волк не продължиха и една наносекунда. През 2014 година се навършваха 30 години от полета на Игор Волк в открития Космос. Това бе златния шанс на продукцията и ние се възползвахме. Игор Волк и съпругата му Валя бяха специални гости на екипа на “Въпрос на гледна точка”.

Сега за друго. Игор Петрович не се разделяше с една книга през цялото време. Едва на края на визитата му успях да го питам за нея. На въпроса ми с какво го привлича, той отговори просто – “Те управляват Земята”. Съпругата му Валя го смъмри, но той настоя – “Стойчо, повярвай ми, рептилите са част от историята на планетата и не бива да си затваряме очите.” Думите му бяха чути от оператора в студиото, който и до днес ме пита за тази книга. Тя отлетя за Москва с Игор Петрович, но докато беше в ръцете ми видях достатъчно.

Да, истината е такава. Игор Петрович вярваше в съществуването на извънземни цивилизации. Да, в мисията си е общувал телепатично с такива същности. Споделеното го е накарало да започне да чете за рептили, извънземни цивилизации, създателите на човека и други светове. Такъв беше неговият отговор на моя въпрос още във ВИП залата на летище София, на 15 май в 21:20 часа.

След заминаването му се чувахме по телефона по въпроси за космонавтиката и авиацията. Днес на телефонът му се включва съобщение: „Абонатът е временно недостъпен“ – каква ирония само, временно недостъпен.

Светъл полет в огромната Вселена! Сбогом, скъпи приятелю, Игор Петрович Волк!

p.s. Игор Петрович е бил на 28 декември 2016 година в Пловдив. Организатор на събитието е Олга Атанасова от Фондация „Заедно“ съобщава Дарик.