Съзнание

Китай забрани лова на покемони заради рискове за здравето

Китай забранява Pokemon Go и други подобни игри в реална обстановка докато не е сигурно, че те не представляват заплаха за сигурността, съобщи китайска асоциация на аудио-видео и дигиталните издатели.

Забраната за играенето на играта навън, идва на фона на притеснения, че подобен вид развлечения създават „голям социален риск“, тъй като застрашават здравето на потребителя и сигурността в трафика.

Асоциацията съобщи, че е била информирана за решението от държавната служба, отговаряща за пресата, радиото, филмите и телевизията, която междувременно прави повторен анализ на играта.

„Дотогава службата няма да приема искания за одобрение на подобни игри и съветва местните разработчици да се въздържат, когато обмислят да развиват, представят или експлоатират такива игри“, посочват от асоциацията.

Играта Pokemon Go стана особено популярна през миналата година. В нея потребителите трябва да „ловят“ покемони като обикалят различни локации, на които съществата се намират. Играта е под формата на мобилно приложение и работи чрез GPS-а на телефоните и камерата.

Източник: БГНЕС