Новини

Руски самолет за Сирия се разби в Черно море (обновена)

Руското министерство на отбраната потвърди, че негов самолет Ту-154 с 92 души на борда е изчезнал от радарите след излитането от летището в град Алдер край Сочи, предаде ТАСС. В машината е имало 84 пасажери и 8 души екипаж.

Самолетът е паднал в Черно море, а на 6 км от бреговете на Сочи са намерени отломки и един от колесниците на руския самолета. Министерството на отбраната пояснява, че в самолета е имало руски военнослужещи, 9 представители на руски медии и членове на ансамбъла за песни и танци на руската армия, носещ името на руския композитор и диригент Александър Василиевич Александров. Това е най-големият ансамбъл в Русия.

София Съмър фест

24 юли 2024 от 20:30 ч.

ПРОБУЖДАНЕТО

Един филм на Стойчо Керев

Купете билети

Артистите от ансамбъла са отивали да поздравят с настъпването на Новата година авиогрупата на руските военно-космически сили в авиобазата Хмеймим в провинция Латакия в Сирия, съобщи министерството на отбраната.

Трима журналисти от руския Първи канал са били на борда на падналия в Черно море самолет на руското Министерство на отбраната, съобщава пред Интерфакс говорителят на държавната медия Лариса Кримова. Освен това от спасителните служби съобщават, че снимачен екип на телевизия „Звезда“ също е бил в самолета.

Източник: БТА