Новини

Знаем ли кои сме ние в крайна сметка? Пътят на създателите

От години насам се търси истината за живота на нашата планета. Различни учени и дори цели институти всекидневно отделят огромен ресурс за решаване на загадката.

Хипотезите са няколко, но скоро специалисти от Великобритания предложиха на научната общност нова концепция за произхода ни.

Известният астроном

от Харвард, Ави Льоб, преложи на публиката необичайна хипотеза за произхода на живота на Земята.

В статия, публикувана в Scientific American, Льоб предполага, че нашата Вселена е могла да бъде създадена в лаборатория от свръхразвита технологична цивилизация.

„Тъй като нашата Вселена има плоска геометрия с нулева нетна енергия, една напреднала цивилизация би могла да разработи технология, която да създаде малка Вселена от нищото, използвайки квантово тунелиране“, пише ученият.

Льоб допълнително обяснява,

че тази теория ще комбинира всички наши религиозни вярвания със съвременните научни познания и ще ни характеризира като цивилизация от клас C.

Според „Скалата на цивилизациите“ нашата цивилизация, в зависимост от звездата домакин, заема едва четвъртото място.

Ако някога успеем да станем независими от Слънцето, тогава ще преминем към група В.

И ако пък се научим да създаваме свои собствени Вселени, тогава ще станем най-високият клас А. Така теорията по същество предполага, че сме

Създадени от цивилизация от клас А

Тази статия, междувременно, оставя много въпроси без отговор.

Например: цивилизацията на създателя пречи ли на живота и дали е добро или зло? А може би това не го интересува?

Лоб, в момента завършва друга статия, където той ще опише по-подробно нашите създатели.

През 2020 г. ученият от Харвард

излезе с твърдения, че извънземните цивилизации няма да отговарят на нашите съобщения в продължение на 3000 години и че астероидът Оумуамуа е истински междузвезден кораб.

Оумуамуа, мистериозен обект, който премина през Слънчевата система през 2017 г., може да се счита за „правдоподобен“ кандидат за „изкуствен произход“, казват експерти.

Оумуамуа е забелязан

от Робърт Верик на 19 октомври 2017 г. с телескоп в обсерваторията Халеакала в Хавай.

Оттогава научната общност не намалява споровете за това какво е Оумуамуа. Изследователите обръщат специално внимание на специфичната му, сплескана форма.

Професор Льоб предизвика ожесточени спорове относно спекулациите си, че това може да е извънземна сонда, задвижвана от непозната технология.

Също по негова инициатива стартира амбициозен проект, наречен Galileo, който сега търси доказателства за наличието на извънземна технология във Вселената.