Новини

Започва ли приближаването до нулевата точка?

Тази хипотеза е от най-спекулативните разпространявани в мрежата. Различини интернет издания твърдят, че денят е намалял. В следствие на това денонощието не е 24, а само 16 часа.

Явлението се дължало на изменията в така наречената честота на Шуман, пишат различни сайтове.

Съвременните геофизици смятат,

че с честотата Шуман се измерва „сърцебиенето“ на нашата планета. Те заключават, че съществува директна връзка между забързването на ритъма на Земята и човешкото възприятие.

Някои филми като „Странният случай на Бенджамин Бътън“ и „Денят, в който Земята спря“ загатват за въпросният феномен.

Но все още много хора не разбират как времето може да се „скъси“, ако часовника показва същите часове.

Това, което не разбира човека е,

че с времето правим всичко по-бързо. То е компресирано като балон, който ако е надут и напишеш с маркер нещо по него, виждаш буквите уголемени.

Но ако „спадне“ малко, написаното се смалява.

Такова е нашето време и 3D пространството, което може да се измерва чрез честотата на Шуман, според твърденията разпространени в интернет.

Прогнозите припомнят

как в Библията е описано, че в идните времена времето ще се сбие, човешкият живот ще намалее, за да намалеят и жестокостите и страданията на планетата.

От хилядолетия насам, честотата на Шуман е имала константна величина от 7.8 Hz, но от 1980 се наблюдава бързо ускорение дотолкова, че в днешни дни шумановата честота е променлива величина.

Като директна последица се наблюдава, че „актуалните“ 24 часа са равни на 16 часа реално земно време. Ето това е една от най-големите спекулации разпространявани в интернет.

Според други теории,

изтичането на земното време ще продължава да набира скорост докато не достигне „нулевата точка“, което се свързва с обръщането на земните полюси.

Това се обяснява като Апокалипсисът предречен в древните текстове, според които планетата ще бъде обгърната от мрак в продължение на 3 дни.

По тази логика в „момент нула“ 24-те часа земно време ще отговарят на 0.

Последиците на този феномен ще бъдат невероятни. Планетата и всичките й обитатели ще преминат в друго измерение.

След преминаване в точка 0,

Слънцето ще изгрява от запад и залязва на изток.

Съществуват древни източни текстове, които описват подобни радикални трансформации в далечното минало преди появата на човека.

По-голяма част от технологиите ще бъдат неспособни да работят. Не се знае дали това ще се случи със свободната енергия, открита от Тесла през миналия век.

Разказите свързани с честота на вибрацията, на нашата планета е възможно да са фантастика и нищо повече. От друга страна тази теория има своите многобройни привърженици.

Здравата логика, от друга страна, ни казва, че това може да е просто добър сценарий, а защо не илюзия или просто заблуда на ума.

НП