Тайни и загадки

Загадъчна черна пирамида привлича учени и тайни служби

Древните пирамидални структури винаги са привличали вниманието на учени и други изследователи, било то древни структури в Гиза или просто истории за неизследвани пирамиди някъде близо до Аляска.

Днес ви разказваме историята на Дъг Мъчлер, бивш агент на американското контраразузнаване, който твърди, че е открил огромна черна пирамида, скрита в планинските райони на този снежен ъгъл на САЩ. За това пише Daily Star.

Началото на сагата

През септември 1989 г. Мъчлер е назначен във Форт Ричардсън в покрайнините на Анкоридж и неговият свят се променя завинаги. В този момент, без помощта на Google Maps и други модерни технологии, Дъг използва стара училищна карта.

Той открива нещо странно: осветен в бяло анклав в планината, който не е проучен. Тази област, която не отговаря на стандартите, на експертите веднага събуди подозренията Той припомня, че на картата пише: „Този ​​район не е проучван досега“.

Мистериите стават още по-големи през 1992 г., когато Китай извърши най-голямата си подземна ядрена експлозия в историята.

Експлозията е била толкова мощна, че ударни вълни са усетени дори в Аляска. Информацията за това събитие достигна американските брегове и местните новинарски станции започват да разследват случая.

По-голяма от пирамидата в Гиза?

Тогава изплува твърдението на Дъг за гигантска подземна пирамида. Според него пирамидата е била по-голяма от Гиза, превъзхождайки я по размер с почти 20 метра. И най-интересното е, че местоположението му отговаря точно на онзи неизследван район на старата му училищна карта.

Въпреки това, малко след това сензационно откритие, Дъг се натъква на мистериозни събития. Докладът, който очакваше да види на следващия ден, така и не се появява.

Какво остава?

Мълчанието в радиото го оставя с въпроси и Дъг отива до местната радиостанция, за да получи копие от доклада.

Управителят на станцията обаче твърди, че нито една история за гигантската пирамида никога не е била публикувана.

Междувременно младши репортер чул разговора и предупредил Дъг: „Двама мъже дойдоха и взеха записите.“

Това означаваше само едно нещо – някой е много заинтересован да скрие този доклад.

Езорейтер