Тайни и загадки

Загадачъната смърт на млад британски конспиролог

Британски конспиролог умира внезапно на 39 години в Полша преди време, след като повръща черна течност.

Лаптопът му е бил изтрит от властите преди да го върнат на семейството му. И загадката се заплита все повече.

Преди повече от девет години

по време на пътуване до Полша, за да присъства на конференция, 39-годишният НЛО експерт Макс Спиърс повръща два литра черна течност и умира.

Преди да отиде в Полша младият мъже е бил в добро здраве. Неговата журналистическа работа е представлявала интерес за определени кръгове.

Смъртта му е в пъти по-загадъчна от мнимото нападение срещу фамилия Скрипал.

Властите са върнали на семейството

му изцяло изтрит лаптоп. Съдържанието на неговата SIM-карта също е от особен интерес и е свалено от тайните служби.

Преди да умре, Спиърс изпратил съобщение  на майка си Ванеса Бейтс, което гласяло: „Момчето ти е в беда, ако нещо ми се случи, разследвай.“

Властите в Полша първоначално заключиха, че внезапната му смърт се дължи на естествени причини, но това никак не прилича да е така, твърдят колеги на Спиърс.

След това полицията в Кент

започна съвместно разследване с полската полиция на смъртта на конспиролога.

Раздели от 700-те страници с изявления и доказателства са преведени от полски за разследването, което продължава и днес.

В съда трябва да бъдат изслушани и възможните доказателства за това дали във връзка със смъртта на Макс Спиърс е повдигнато дисциплинарно производство срещу полицейските служители в Полша.

„Начинът, по който бяха върнати и това какво им беше направено, е една от големите загадки. Семейството все още не знае резултатите от този анализ“, каза Адам Тейлър

Въпросът е за SIM картата

и за това какво има на нея. Имало и „някои несъответствия“ в сметките за спешните услуги оказани на Макс.

Семейството ни няма отговор на тези въпроси. Той беше много здрав, когато се сбогувахме.

Все още има неща, които не са преведени и мисля, че когато стигнем до разследването, ще научим повече за това дали полицейските процедури са били спазени, или не“, каза неговата майка, Ванеса Бейтс.

Моника Дювал приятелка, с която Бейтс живеел,

също бе помолена да сътрудничи на разследването. Дювал изказва предположения, че трагичната смърт е свързана с работата на приятеля й.

Полските власти стигнаха до заключението, че Спиърс е починал от естествени причини, но болницата в Обединеното кралство не е могла да установи причината за смъртта му.

Малко преди смъртта си Спиърс се е интересувал за живота на известни личности в политиката, бизнеса и развлекателния бизнес и връзката им с извънземни сили.

По това време майка му се е страхувала от най-лошото: „Мисля, че някой е искал той да умре. Надявам се, че разследването ще хвърли светлина върху мистериозната му смърт“.

Мнозина НЛО конспиролози и блогъри също смятат обстоятелствата на смъртта на Маск Спиърс за подозрителни.

Дейли Мейл