Новини

Въпросът с най-неясен отговор: Къде е цялото злато на Земята?

Земята е била посещавана от астронавти от други светове. Този факт е толкова очевиден, че и най-добрите манипулатори не се справят с него.

Но ако извънземните същества са пътували до Земята, каква е причината? Идвали са да изследват, да грабят, да учат, да ловуват или да се размножават?

Когато Армстронг и Олдрин проучват спътника на Земята установяват, че Луната е безплоден пейзаж. Тя не предлага нищо повече от безжизнени оазиси, скали и прах.

Но през 1986 г. допълнителни изследвания установяват, че

На Луната се съдържат високи количества на Хелий 3

един изключително мощен, незамърсяващ и нерадиоактивен източник на гориво.

Експертите смятат, че една-единствена совалка, напълнена с този материал, би могла да задоволи енергийните нужди на САЩ за една година. И така ние можем да загубим ума си по безценния Хелий 3

Но другият ценен метал е златото

То е отличен проводник и не само. Мистичните му свойства може и още да не са познати на нас, хората. Но на други те са познати от хилядолетия.

И дали не сме обект на извънземна инвазия с една цел – цялото злато, което притежаваме? Може и да звучи като фикция, но тази теория никък не е лишена от логика. Какво ако някой преди нас е открил планетата и златото тук?

Златото на господарите

Легендите на племето зулу говорят за времето, когато „посетители от звездите“ са дошли да копаят злато и други природни ресурси.

Но защо злато? Какви са уникалните свойства на този ценен метал, заради които е важно и си струва пътуването през Галактиката?

За извънземните, златото е било важен ресурс, повече отколкото за нас. Ако ние сме копие на тяхното общество, то едно от основните изисквания е да се създаде електричество. Но не какво да е електричество.

А златото е наистина един от най-добрите проводници. С неговата ковкост и способността му да се прилага в различни сфери на производството.

Използван е също в много малки формикато наночастици. Те го правят невероятен технологичен ресурс за всяка форма на живот.

Една от вълнуващите посоки

е тази, че златото може да ви направи безсмъртни. То е в основата на най-уникалните методи за добиване на вечен живот. Това очевидно е и един много добър, чист източник на енергия.

Знаете ли как правилно да го използвате като източник на вечен живот вие ставате на практика господар на вселената.

С капацитета си за създаване на енергия и за провеждане на топлина, някои учени смятат, че златото може да има безценно предимство в изграждането и на супербързи космически кораби.

Златото също отразява инфрачервената светлина. Тя основно е светлина, но не е изцяло „червена“. Затова не я виждаме, но пък взаимодействаме с нея под формата на топлина.

Радиацията ще взаимодейства с вашите молекули и ще ги кара да вибрират по-силно, което ще усетите като топлина.

Златото е толкова ковко, че може да се обработва буквално без никакви загуби. Използването му в медицината и стоматология е нищо в сравнение с бъдещето, което фантастите рисуват.

Златото е един от най-трайните материали, който не променя свойствата си.

Златото е неразрушимо

Цялото злато от древността съществува все още и днес. Но къде е цялото злато на планетата?

Има десетки конспиративни теории, че златото е изнасяно извън планетата. Дали това е така никой не би могъл да отговори.

Така общата цена на цялото добито някога злато е над 8,2 трилиона долара. Оценките за общото количество добито злато на Земята варират, тъй като злато се добива от хиляди години.

Освен това не всички страни обявяват открито добитото то тях количество, а добитото неофициално злато е трудно да се оцени.

И колкото повече въпроси задавате за златните резерви на всяка държава – толкова повече тишината завладява пространството.

НП/2022