26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Хипотези

Подводните изгубени градове и укриваната история на Земята

Съществуват изгубени градове, потопени преди хиляди години по цялата планета. Само в Средиземно море има над 200 потопени града. Това са останките на градове от период, за който археолозите казват, че тогава още никъде не е имало градове. Дали подводните монументи са пример за най-ранните цивилизации в историята? Или има доказателство, че те са отвъд възможностите на примитивния човек? Откъде са дошли? Легендите разказват, че нещо или някой е дошъл и знанието изведнъж се е разпространило. Съществуват много митове, в които се описва светлина, излизаща от водата.

Покриващи повече от 71% от планетата, земните океани са обширни и неизследвани. Можем само да гадаем, какво има под водата. Но с новите технологии, хората започват да достигат нови дълбини. Изследователи по целия свят намират неочакваното. Подземни комплекси и невероятни монументи, които противоречат на писаната история. Има останки от цивилизации, които са били на сушата преди 10 и повече хиляди години. А това означава, че цивилизации е имало и то с хиляди години по-рано, от колкото учените казват.

През 2000г, докато картографирала морското дъно на бреговете на Куба, изследователска експедиция, водена от океанографа Паулина Зелитски, забелязва симетрични каменни структури дълбоко под водата. Удивително, те били на 700 метра дълбочина. Фотографирани са 80 гигантски каменни структури. На тях се виждали 90 градусови ъгли. Намерени са големи каменни блокове в пирамидална форма, а други с по-закръглена форма. Повечето били гигантски, достигащи до 5 метра височина и тегло от няколко тона. 30 геометрични структури се появяват, приличайки на останките на улици, сгради, тунели и пирамиди. Всичко това на дълбочина от 670 метра под водата. Вероятно това е доказателство за праисторическа цивилизация, която е съществувала преди десетки хиляди години. Използвайки техника, базирана на близко стоящата вулканична пепел, геолозите определили, че градът е потънал преди около 6 000 години.

---

През 1987 г., водолазът Киачиро Аратаки открива нещо шокиращо в малкия остров Йонагуни, Япония. Масивен комплекс от каменни формации, лежащ на 18 метра под водата. Експертите казват, че това е едно от най-големите открития на подводната археология. Интригуващото за комплекса Йонагуни е, че има цяла гама от монументи, намиращи се един до друг, а според специалисти това безспорно е човешко дело. Няколко инструмента и гравирани камъка са намерени там. На дълбочина от 20-30 метра, най-голямата формация наподобява огромна пет пластова пирамида, с размер на две футболни игрища. Това са форми, които са геометрични, хиляди прави ъгли и канали, през които може да се мине, със стълби, които са с прави ъгли. Има гравирано гигантско човешко лице под водата и камък, на който е изобразено голямо лице, високо седем метра. Големият въпрос е кога точно това е потопено под водата? Геологичните доказателства сочат, че е това се е случило в края на последния ледников период.

Навсякъде по света, дали е във Франция, Индия или Япония, има структури направени от човека, които лежат на морското дъно. Има два начина предците ни да са ги направили. Или са имали водолазно оборудване, или тези неща са направени, когато океанските нива са били по-ниски. А това е било преди повече от 14 000 години и тогава, според археолозите, сме живеели в пещери и сме ловували. Как тогава комплексът Йонагуни да е бил построен от толкова примитивни хора? Въпросът не е как камъните са били обработвани. Въпросът е във визията, мащаба на проекта и начина на мислене.

Сред част от теориите е и тази, че извънземни са построили монумента в Йонагуни. Уфолози смятат, че ключът към разгадаването на мистериите е в местоположението. Комплексът се намира в зона в Тихия океан, отдавна известна с НЛО активност. Наречена е Драконовия триъгълник. Дали е съвпадение, че 25-ят паралел пресича и Бермудския триъгълник и Драконовия триъгълник? Те се намират на една и съща линия и двата имат еднакви магнетични феномени, в които компасите не работят и уредите отказват. Хората се чудят дали няма някаква връзка с НЛО. Ако НЛО и летящи чинии съществуват, те биха могли да произлизат от древна супер цивилизация. Интересно е дали летящите чинии или НЛО, използват зоната на триъгълника като своя база? Или може би се връщат при останките от цивилизация, която те са познавали?

---

---

В днешния индийски град Дварка, археолози открили следи от селище, някога наводнено от морето. Вдъхновени от това, те започват да търсят руини в крайбрежните води. Само на 21 метра дълбочина, гмуркачите откриват каменни стени, калдъръмени улици и доказателства за процъфтяващо пристанище. Учените обявяват тези руини за останките на древния и легендарен град Дварка. Древните хинду текстове обясняват, че Дварка е бил домът на господаря Кришна. Божество високо, почитано в Хиндуизма. Представете си какво ще се случи с християнството, ако изведнъж бъдат намерени Светия Граал и Кивота? Нещо подобно ще е и с индийското население, ако намерят Дварка. Това е бил много мощен град, управляван от господаря Кришна. Хинду текстовете обясняват как цар на име Шалва напада Кришна в митичния град Дварка. Изследователи настояват, че според описанията, в битката са взели участие извънземна технология и дори космически кораб. Според древните санскритски текстове с този космически кораб Шалва атакувал града. Той стрелял с енергийни оръжия, наподобяващи светкавици. Така унищожил голяма част от града. Оръжията са описани като стрели, но не са били обикновени стрели. Казва се, че са гърмели като гръмотевици и приличали на светкавици или на слънчеви лъчи. В резултат на това, космическия кораб започнал да се появява на различни места едновременно.

---

Дали предците на индийците са наблюдавали война между извънземни същества? Ако митичните градове, описани в текстовете се окажат истински, може ли да има доказателства за Кришна и неговите свръхспособности?

Възможно ли е откриването на тези и други потопени градове да донесат доказателството, което човечеството търси от векове. Доказателство, което потвърждава, че не сме сами? Тези мистериозни подводни структури просто се появяват от нищото. Всички тези древни мистериозни места винаги са били свързани с боговете. Богове, които според някои теории, са били извънземни.

НП