Новини

Учените отново заговориха за живота след смъртта

Човечеството е пленено

от смъртта и живота отвъд нея. То се вглежда в зловещи ритуали, образи и теории за отвъдното, за да си помогне да разбере дали има смисъл.

Защото смъртта е една от последните загадки, оставаща до голяма степен непозната независимо от огромните научни постижения.

София – хотел “Хемус”, зала “Преслав”

12 октомври 2024 г.

Как да управляваме успеха с НЛП похвати

Курс на Стойчо Керев

Заявете участие

Що се отнася до това, което се случва след физическия край

е разбираемо властването на популярните теории за бели светлини и виждането на живота кинематографично пред очите ни.

Съмнения изразени от учени дали това е така станаха една от причините тези дни отново се заговори в научните среди за живота след смъртта.

Дори бе открит огромен център за замразяване на тела в САЩ с цел да бъдат събудени за живот след стотици години.

Когато преди две години група германски психолози от техническия университет в Берлин доказа, че съществува живот след смъртта милиони хора по света се усъмниха в новината.

Да припомним фактите:

За 4 години учените провели експерименти върху 944 доброволци, които с помощта на лекарства изпадали в състояние на клинична смърт за 20 минути.

Тази техника е използвана през последните няколко години при спешни случаи, когато е необходимо да се събуди пациент на прага на смъртта.

Изключително дългата продължителност на опита е станала възможна едва наскоро, благодарение на развитието на кардиополмоналната реанимация.

Познати са и други подобни изследвания

имащи по-скоро характер на халюцинация. Но за първи път д-р Бертолд Акерман и неговият екип вярват, че откриват форма на дуализъм между тяло и ум.

Професор Робърт Ланза от медицинската школа на университета „Уейк Форест” смята, че според теорията за биоцентризма смъртта е илюзия, създадена от нашето съзнание.

Според нея животът и биологията

са център на действителността и животът е този, който създава Вселената, а не обратно.

Това означава, че човешкото съзнание определя формата и размера на обектите в нея. Това твърдение от своя страна породи лавина от научни коментари.

Битката за доказателства, че живеем след смъртта не спират да заливат страниците на електронните издания и литературата.

Идеята за безсмъртието се среща при голяма част от древните народи. Гърците и евреите използват термина в смисъл на призрачно съществуване в царството на „сенките“.

В Древен Египет и Индия преобладава учението за прераждането на душите, което отскоро автори свързват с пътуването на съзнанието в различни измерения.

НП по материали от Mirror