26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Съзнание

Турски самолет се разби в Киргистан

Турски товарен самолет се разби близо до летище Манас в Киргизстан. Загиналите са 37 души, предадоха ТАСС и Франс прес, като се позоват на киргизстанските власти.

Сред жертвите има шест деца, а повечето загинали са били жители на населено място, върху което е паднал самолетът „Боинг 747“. Машината се е разбила в жилищни сгради близо до летището.

Летищните власти заявиха, че самолетът е пътувал от Хонконг за Истанбул. Той е трябвало да направи междинно кацане на международното летище Манас, но се е разбил, докато се е опитвал да се приземи в гъста мъгла, отбелязва Ройтерс.

Заради катастрофата летище Манас бе затворено. От Министерството на извънредните ситуации заявиха, че при катастрофата са били разрушени 15 къщи.

По предварителни данни причината за падането на товарния самолет „Боинг“ 747 е грешка на пилота. Това каза на брифинг за журналисти на мястото на инцидента вицепремиерът на Киргизстан Мухамметкалий Абулгазиев. Той уточни, че преди да стане инцидента, няколко самолета са се приземили успешно на международното летище „Манас“. И това показва, че условията са позволявали на товарния самолет да извърши кацане.

Междувременно президентът на Киргизстан Алмазбек Атамбаев подписа указ за обявяването на 17 януари на ден на траур в страната, в памет на загиналите при самолетната катастрофа.