Съзнание

Истина или измама? Мистериозен обект в небето над Замбия

Истина или измама? От няколко дни този въпрос си задават много хора в социалните мрежи по света. Жители на Замбия изпаднаха в странна ситуация, в която твърдят, че са наблюдавали човекоподобна фигура в небето, съобщава Нигерия Тудей. Действието се разиграло в близост до търговски център град Китуе в Замбия, а въпросният обект бе определен като т. нар. диментор от филмите за Хари Потър (бел. ред. дименторите са същества от приказния свят на Хари Потър. Те са високи, нямат очи, а само уста).

Според очевидци, мистериозният силует се появил изненадващо в небето, бил широк над 100 метра и се задържал в облаците в продължение на 30 минути.

Някои наблюдатели отбелязват, че снимките на обекта, които буквално наводниха социалните мрежи, създават впечатлението, че гъстият черен силует се състои от материал, различен от този, който формира облаци. От снимките също става ясно, че фигурата е гледа надолу към търговския център.

Местни медии съобщават, че част от свидетелите сметнали, че това е божествено явление и започнали да се молят, а други панически бягали.

От друга страна, тези, които остават скептични по отношение истинността на изображението на предполагаемото явление, твърдят, че ако то наистина е съществувало, би трябвало да се появят повече снимки и дори видео, при положение, че се твърди, че обектът е бил в небето цели 30 минути.

Напоследък в мрежата започнаха да се появяват много фотографии на различни паранормални явления, което предизвиква широки дебати сред потребителите. Дали случаят в Замбия е мистериозно явление, или умела фалшификация чрез компютърна програма, оставяме на вас да прецените.

НП ©