Съзнание

Тръмп: Обама стои зад някои от протестите срещу републиканците

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че според него предшественикът му Барак Обама стои зад някои от протестите срещу републикански конгресмени из цялата страна, предаде Асошиейтед прес. В излъчено днес интервю за телевизия „Фокс“ на зададен въпрос за протестите Тръмп отговаря: „Смятам, че зад това стои президентът Обама, защото неговите хора със сигурност са зад това.“

Тръмп добавя, че според него хора, верни на Обама, стоят и зад изтичанията на информация от Белия дом. „Разбирам, че това е политика. Това, че той стои зад някои неща, това е политика и вероятно така ще продължи“, казва той. Тръмп не е изненадан от ставащото и посочва, че променя неща, които Обама е искал да направи. Той посочва още, че е по-суров от Обама по въпроса за изгонване от САЩ на незаконно пребиваващи.

Тръмп отрича в интервюто да има „голям процес на изтичания“ на информация от Белия дом след съобщение на сайта Politico, че прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър е започнал проверки сред своите служители. Според Politico Спайсър е свикал извънредно заседание, след като изтекли сведения за планирана среща, и проверил телефоните на служителите, за да се увери, че не са предавали информация.

„Аз щях да подходя различно, щях да разговарям с различни хора поотделно, но Шон действа по своя начин и това ме устройва“, казва Тръмп.

Той добавя, че в Белия „има някои идеи“ кой може да е предавал информация. „Имаме хора от други кампании, от други правителства“, отбелязва той.

БТА