Новини

Тръмп и Рейгън са обвързани от числото 17. Каква е причината?

Доналд Тръм ще бъде във фокуса на медиите дълго време. Той е магнит за тях. Интересът към него не е случаен. Това е част от кампания против президента на САЩ и дискредитирането на институцията. След време ще разберем каква е била истинската причина. За сега догатките водят към Сорос и неговите покровители, чието име не е редно да споменаваме. Но са стар род, много стар. И този род не прощава, когато някой разбърка колодата без разрешение.

Случайностите ще съпътстват мандата на 45-тия президент на Америка. С един замах той премахна от картата на пазарлъците търговското споразамение, срещу което протестира половината Европа. Случайност. Върна в Америка производители и фирми, които не са го желали.  Поредната случайност. Тръмп победи първата жена кандидат за президент на Америка. При това с 71 гласа. Обърнато това е числото 17. Случайност, и то непредвидена.

В историята на САЩ е имало къде по-зловещи случайности и дискредитация на президенти. Убийства, опити за убийства, секс скандали и дори покровителство на оръжейни и наркокартели от американски президенти. Откровени връзки с мафията, лобизъм и въвличане във война. Разграбване на държави или тяхното унищожаване. Случайност.

Тръмп пренареди статуквото и това не се приема с одобрение. New York Times стигна до там, че намери прилика между Рейгън и Тръмп с числото 17. В търсенето на пореден скандал и унижение на американската нация от вестника публикуваха колко бели чиновници е имало в кабинета на всеки президент от Рейгън насам. Оказва се 17 е най-високата цифра. Тръмп следва традицията на Рейгън. Буквите от името на американския президент са 15, добавете 2 мандата (като при Рейгън) и получавате 17. Можеше да е забавно, ако случайностите не бяха толкова очевидни.

---

НП/СК