Новини

Камион се вряза в коледен пазар в Берлин. Полицията съобщава за атентат (коментар)

Адът от Ница се повтори и стовари ужас в сърцето на Берлин. Германия изпита на гърба си това, за което предупреждаваха анализатори, бивши агенти, работили в арабските страни и независими журналисти. Акт на тероризъм и брутално неуважение към цивилизационното развитие на света бе извършено с хладнокръвна жестокост. Европа никога няма да бъде същата. И това заради две думи изречени от германския канцлер Ангела Меркел „Добре дошли“. Походът на несъществата е факт. Няма армия и сила, която да спре възходът на нечовеците и упадъка на европейската християнска култура. Тя бе удушена от словоблудството за мултикултурализъм. Господи, каква дума? Дори не може да бъде изречена, без да не остърже гърлото като ненужна шкурка. Утре ще чуем политически лакардии, вдругиден също и така до следващият атентат. Има друго, по-стряскащо съня на безподобните евробюрократи, политически страхливци и техните манекени. Услужливите медии и още по-услужливите вечни лица ще им помогнат като продължат да наричат всяка истина трошаща скърцащите кокали на статуквото – популизъм. Популизмът днес е най-удобното извинение за безидейните клакьори. И така всички дегенерати ще сложат примката на главите на нас в България, защото ни отреждат да бъдем гето за нечовеци. А може би сами го сътворихме с подмазваческите си мазни ръчички и угодническо поведение? После ще надянат въжето и на останалите 500 милиона европейци. Заради едните тридесет сребърника. И къде ще отидат? Адът вече е запомнил лицата им и галопира след тях.

Коментар на Стойчо Керев

Фактите за събитията от снощи смазващи. Камион се вряза в коледен пазар на площад в Берлин тази вечер. Превозното средство се е движило по улица „Кантщрасе“ край базара в квартал „Шарлотенбург“, когато внезапно се врязало в множеството хора. Загинали са 12 души, а ранените са 48.

lorry-2
Камионът е минал 50 метра през пешеходната зона, прегазил много къщички с хората в тях и около тях. Камионът е с полски регистрационни номера, а полицията съобщава, че има улики за кражба на превозното средство. Откритият мъртъв човек в камиона е бил полски гражданин, колегите му съобщили, че нямат връзка с него ог понеделник следобед.

https://www.youtube.com/watch?v=MsLKbZQa6Bk

НП – от източници BBC, Sky News, CNN, Daily Mail, Фокус, France 24