Съзнание

Камион се вряза в тълпа в Ерусалим. Четирима военни са загинали

Четирима израелски военни бяха убити, когато камион се вряза в тяхната група в Ерусалим. Шофьорът на камиона – палестинец, беше ликвидиран. 15 военнослужещи пострадаха в атаката, от които един е в тежко състояние, съобщават израелските служби за сигурност.

Убитите военни са три жени и един мъж. Те са на възраст около 20 години. Нападението бе извършено следобед местно време край популярен пешеходен булевард в Ерусалим.

София – хотел “Хемус”, зала “Преслав”

12 октомври 2024 г.

Как да управляваме успеха с НЛП похвати

Курс на Стойчо Керев

Заявете участие

Военнослужещите пристигнали на визита в района. Те дошли с автобус. Тъкмо слизали от него, когато камион с голяма скорост се врязал в тях, разказа Мики Розенфелд, говорител на израелската полиция. Камионът е превозвал стоки. Той спрял след прегазването на военните в близка тревна площ. Водачът му e бил неутрализиран.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че извършителят на нападението, отнело живота на четирима израелски военнослужещи в Ерусалим, е симпатизант на организацията Ислямска държава, предадоха Франс прес и Ройтерс.

„Известна ни е самоличността на нападателя, който според всички индикации и следи е бил поддръжник на Ислямска държава“, каза Нетаняху.Премиерът направи това изказване от мястото, на което беше извършена атаката.  Нетаняху постави атаката в контекста на нападенията с камиони в Ница във Франция на 14 юли 2016 г. и през декември в Берлин.

„Атентатите следват един след друг, от Франция през Берлин и сега до Ерусалим. Възможно е да има връзка между тях“, каза Нетаняху.

БТА