Новини

Тогава защо виждаме хора, а не кълба от светлина?

Множество физици и учени са доказали,

че физическия свят е един голям океан от енергия, който се материализира и дематериализира за част от секундата, отново и отново.

Нищо от това, което виждаме около нас не е твърдо или солидно. Това е светът на квантовата физика. Тогава защо виждаме хора, а не кълба от светлина?

Вземете например една филмова ролка. Филмът върви с около 24 кадъра в секунда.

Всеки кадър е разделен

на съвсем малко разстояние. При скоростта, с която се сменят кадрите, очите ни са заблудени да виждат един плавно протичащ филм.

Замислете се за телевизията. Там отново мозъка ни е заблуден да вижда форми и движение, докато електрони обстрелват екрана ни. По този начин е съставено всичко материално.

Ние имаме 5 сетива

Всяко едно от тях има определен диапазон. За това например ние възприемаме света по различен начин от кучетата.

Нашите сетива възприемат енергията от определена фиксирана гледна точка и по този начин създават образи и оформят нашата представа за света.

Нашите интерпретации са базирани на „вътрешната ни карта“ за реалността, но не и на действителната истина. Нашата „карта“ е резултатът от всички преживявания в личните ни животи.

Мислите ни са свързани с тази невидима енергия и те определят формата, която тя ще приеме.

Те буквално могат да променят Вселената частица по частица, създавайки триизмерната реалност.

Ние се превръщаме в това, за което най-често мислим

Квантовата физика ни казва, че светът не е константа, както привидно изглежда. Той постоянно се променя, винаги е в движение.

В него индивидуалните и колективни мисли градят, разрушават и процеса се повтаря.

Щом достигнем до най-малките частици, субатомните частици, изграждащи атомите, ще открием, че тяхната тайна съставка е чистата енергия.

Всички ние сме изградени от енергия,

под формата на електрони, неутрони, фотони и други субатомни частици.

Според квантовата физика, самото действие на наблюдение на определен обект е и причината той да бъде там в такава форма.

Обектът не съществува самостоятелно, отделно от наблюдаващия. Нашето внимание е фокусирано върху обекта и намеренията ни буквално го създават.

Мисълта не усеща, тя създава и интерпретира

От друга страна физическото ни тяло няма силата да създава, то може само да усеща и да бъде усещано.

Оттам идва и илюзията, която поражда толкова негативна енергия у хората.

Ключът тук е да използваме тези знания и да погледнем на света около нас по един различен начин и да осъществим потенциала си като човечество.

consciousreminder.com