Новини

Светът е в състояние на страх. Речта на Доналд Тръмп раздруса устоите на лъжата

Днес Никола Калоферов, приятел на предаването от социалната мрежа, ми припомни романа на Майкъл Крайтън „Състояние на страх“. В началото авторът е избрал мото от Марк Твен „Инвестираш минимално количество факти, а възвръщаемостта в догадки и предположения е като разпродажба на едро.“

Осем години живеем в страх, подхранван периодично от различини кризи. Осем години ни управлява сянката на Янус. Състояние на страх е най-точното определение за света, в който живеем. Страх, лъжа, заблуда, масово програмиране на съзнания, войни и насилие. Страх от финансов колапс, страх от ДАЕШ, страх от Русия, страх от бежанци, страх от свободата. Янус създаде фалшиви ценности, разруши вековни държави и ги замени с тероризъм. Двуликият заля улиците на Европа с армия от войници на Сатаната и ги нарече бежанци. Светът прие отровата страх във вените си. Хората (не всички, слава Богу) не могат да живеят без всекидневната си доза.

София – хотел “Хемус”, зала “Преслав”

12 октомври 2024 г.

Как да управляваме успеха с НЛП похвати

Курс на Стойчо Керев

Заявете участие

И когато един президент извика високо – Стоп на наркотиците, наркозависимите въстанаха. Защо Янус и неговата армия от слуги подмениха съзнанията на човеците? Защо зловещата перверзна употребата на страх днес е определяна като върховна наслада? Твоят отговор е резонанс на съществото в теб. Пази го в тайна. За да не пристигнат с плакати пред дома ти. И да откраднат божествената ти душа.

В тази реч е кодиран пътят за промяна на цивилизацията. Но дали състоянието на страх не е по-желано от другата възможност? Човекът да е суверен на света.

Първата реч на 45-тия президент на Съединените щати Доналд Джон Тръмп

Началник Джъстис Робъртс, президент Картър, президент Клинтън, президент Буш, скъпи американци и хора от цял свят – благодаря ви.

Ние, гражданите на Америка, обединихме големи усилия, за да преустроим нашата държава и да възстановим добрите й перспективи за всички наши хора. Заедно ние ще решим каква ще е посоката на Америка за много, много години напред. Заедно ще се изправим срещу предизвикателствата. Заедно ще се изправим срещу трудностите. Но ще свършим работата.

На всеки четири години се събираме на тези стъпала, за да предадем почтено и мирно властта. И сме благодарни на президента Обама и на първата дама Мишел Обама за тяхната любезна помощ през този преход. Бяха невероятни, благодаря ви.

Днешната церемония обаче има много специално значение, защото днес не просто предаваме властта от една администрация на друга, а я взимаме от столицата Вашингтон и я връщаме на вас, хората. Прекалено дълго малка група хора от столицата ни жънеха от плодовете на правителството, докато обикновените хора плащаха цената. Вашингтон процъфтя, но богатството не бе споделено с хората. Политиците просперираха, но имаше уволнения и фабриките затвориха врати. Управата защити себе си, но не и гражданите на страната ни. Техните победи не бяха ваши победи. Техните триумфи не бяха ваши триумфи. Докато те празнуваха, почти нямаше за какво да празнуват изнемогващите семейства по нашите земи.

Всичко това ще се промени, започвайки тук и сега, защото този момент е вашият момент. Той принадлежи на Вас. Принадлежи на всички, които са се събрали тук днес и всички, които гледат из цяла Америка. Това е Вашият ден. Това е Вашият празник. И това са Съединените американски щати – вашата страна. Това, което е наистина важно, не е коя партия контролира правителството ни, а това правителство да бъде управлявано от хората.

Днешният ден, 20-ти януари 2017 година, ще бъде запомнен като деня на хората, които стават владетели на тази нация отново. Забравените мъже и жени от страната ни повече няма да бъдат забравени. Всеки слуша вас сега. Вие дойдохте от десетки милиони, за да станете част от исторически момент – подобен светът никога не е виждал. В центъра на това движение е изключително важното убеждение, че един народ съществува, за да служи на гражданите си. Американците искат страхотни училища за децата си, безопасни квартали за семействата си и добри професии за себе си. Това са прости и разумни изисквания. Майки и деца в капан на мизерията във вътрешните ни градове, ръждясали фабрики, разпръснати като надгробни паметници из целия пейзаж на нацията ни. Образователна система, червива с пари, но кой отнема цялото знание от младите ни и красиви ученици? И престъпността, и бандите, и наркотиците, които отнемат на хората толкова много нереализиран потенциал. Ние сме един народ и тяхната болка е наша болка, техните мечти са наши мечти, ние споделяме една нация, един дом и една славна съдба.

Днес се кълна във вярност към всички американци. Много десетилетия ние благоприятствахме чуждестранни индустрии за сметка на американската индустрия, субсидирахме армиите на други държави, докато нашата собствена тъжно намаля. Ние защитавахме границите на други народи, докато отказвахме да защитим нашата собствена. И похарчихме трилиони и трилиони долари отвъд океана, докато американската инфраструктура изпадна в неизправност и изгни. Направихме други държави богати, докато богатството, силата и увереността на нашата държава изчезнаха зад хоризонта. Вратите на нашите фабрики затвориха една по една, без дори да се помисли за милионите хора, които бяха оставени назад.

Но това е миналото и сега гледаме само към бъдещето.

Нашето събиране тук днес поставя нов закон – да се чуе във всеки град, във всяка чужда столица, във всяка зала на властта – от днес нова визия ще управлява земята ни, от днес нататък само Америка ще е първа, Америка ще е първа!

Всяко решение за търговия, данъци, имиграция, за чуждестранни сделки – ще бъде взето в полза на американските работници и американските семейства.

Защитата ще доведе до невероятен просперитет и сила. Ще се боря за вас с всяка кост в тялото си и никога няма да ви разочаровам. Америка ще започне да печели отново. Америка ще започне да печели както никога до сега. Ще върнем работата си, ще върнем границите си, ще върнем богатството си, ще върнем мечтите си. Ще създадем нови пътища и магистрали, и мостове, и тунели, и железници из цялата ни прекрасна нация. Ние ще донесем благополучие на хората и ще ги върнем на работа, ще преустроим нашата държава с американски ръце и американски труд. Ще следваме две прости правила – купувай американското и наемай американци. Ние виждаме добрата воля на народите по света, но го правим с разбирането, че е право на всяка нация да поставя народа си на първо място. Ще станем пример за всички. Ще подсилим стари съюзи и ще създадем нови, и ще освободим света от радикалния ислямски тероризъм, като го изтрием от лицето на Земята. Политиката ни ще лежи върху вярност към Съединените щати. И ще се открием във вярност помежду си. Няма място за предразсъдъци.

Библията ни учи колко добре и приятно е, когато Божиите чеда живеят заедно в единство. Когато Америка е обединена, никой не може да я спре. Няма страх, ние сме защитени и винаги ще ни пазят великите мъже и жени от нашата армия и най-важното – ще ни пази Бог.

Последно, трябва да мислим на едро и да мечтаем на още по-едро. Като американци знаем, че живеем като нация, само когато се борим. Повече няма да приемаме политици, които винаги се оплакват, а никога не правят нищо по въпроса. Времето за празни приказки приключи, сега настъпва часът за действия. Не позволявайте на никого да ви казва, че не може да се случи. Никое предизвикателство не може да се мери със сърцето, борбеността и духа на Америка. Няма да се провалим, нашата страна ще процъфти и просперира отново.

Стоим пред раждането на едно ново хилядолетие, готови да отключим мистериите на Космоса, да освободим Земята от болестите, да захраним енергията, индустриите и технологиите на утрешния ден. Нова национална гордост ще ни раздвижи, ще повдигне сетивата ни и ще излекува разногласията ни. Време е да запомним старата мъдрост, която войниците ни никога няма да забравят – независимо дали сме черни, кафяви или бели, всички кървим с еднаква червена патриотична кръв.

Всички се наслаждаваме на еднакви славни свободи и ние всички отдаваме чест на едно и също велико американско знаме и независимо дали дете се роди в разрастващия се Детройт или във ветровитите равнини на Небраска, те гледат към едно и също синьо небе и сънуват същите сънища и поемат дъх с помощта на един и същи всемогъщ създател. Така че до всички американци, във всички градове, близки и далечни, от планина до планина, от океан до океан, чуйте тези думи – никога повече няма да ви игнорират.

Вашият глас, вашите надежди и мечти ще предопределят съдбата ви на американци. Вашите кураж, доброта и любов ще ни водят завинаги по пътя.

Заедно ще направим Америка отново силна, ще направим Америка отново богата, ще направим Америка отново безопасна и да – заедно ще направим Америка отново велика.

Благодаря Ви.

Бог да ви благослови.

И Бог да благослови Америка.