Съзнание

Настъпва времето за брак с робот. Как ще се случи?

Британски учени обсъждат възможността в най-близко бъдеще хората да могат да сключват брак със своя усъвършенстван секс робот, тъй като сексът между човека и машината ще стане текуща практика в най-близките години.

Според експерта по изкуствен интелект д-р Дейвид Леви в недалечно бъдеще законодателството ще трябва да се съобрази с новите реалности и да допусне брак между роботизирана сексуална кукла и нейния партньор от плът и кръв.

„Машините ще трябва да се сдобият с човешки права“, твърди д-р Леви. Той е убеден, че браковете между роботи и хора ще бъдат легализирани.

Специалистът припомни, че до 1967 година междурасовите бракове в някои щати на САЩ бяха забранени, а хомосексуалните бракове извървяха труден път, докато бъдат разрешени. Според него и венчавките с роботи ще извървят същия път, като в началото срещу тях ще се изправят някои религиозни общности.

„Никъде в Библията обаче не е споменавано, че бракът е разрешен само между две човешки същества. Няма да мине много време и роботите ще се превърнат в приятели, без които не можем. Тогава какво пречи това приятелство да премине в брак?“, казва още д-р Леви.

Daily Mirror