Съзнание

Историята, която трогна света. Едно дете се срещна с идола си Меси

6-годишното афганистанско момче, чийто снимки с фланелка от найлонова торбичка с надпис „Меси“ обиколиха света, сбъдна своята мечта и се срещна с аржентинския футболист.

Малкият Муртаза Ахмади получи подписана фланелка от футболиста през януари, а сега видя на живо суперзвездата в Доха преди контролата на Барселона с Ал Ахли.

София Съмър фест

24 юли 2024 от 20:30 ч.

ПРОБУЖДАНЕТО

Един филм на Стойчо Керев

Купете билети

В началото на годината никому неизвестният Муртаза от Афганистан впечатли света със своя снимка с найлонова „фланелка“ на Меси, на която с маркер бе изписано номер 10 и „Меси“.

murtaza-ahmadi

Така близо година по-късно Муртаза Ахмади излезе заедно със своя идол на игрището в Доха, Катар, преди началото на приятелски мач между отборите „Барселона” и саудитския „Ал Ахли”. Момчето дори получи възможността да постави топката в центъра на игрището и после се отправи към половината на „Барселона”. В крайна сметка се наложи съдията да изведе малкия фен, който не искаше да се разделя от Меси.

mesi

„Момент, който светът иска да види. Муртаза сбъдна мечтата си“, написаха в официалния Twitter на катарския организационен комитет на Мондиал 2022.

https://www.youtube.com/watch?v=dyJVzXVB0aY