Хипотези

Новото познание е Въпрос на гледна точка

“През 2017-та и засега с най-голяма вероятност през късната есен на 2016-та нашият свят най-накрая ще осъзнае, че извънземният живот под някаква форма е факт. И повече няма да вярвате, че сте сами. Ще узнаете фактически, че животът е възможен и на други планети” казва визионера Башар в публична лекция.

“Новото познание” сезон 2 започва тази вечер. Зрителите на TV+ ще си отговорят точно в 22:30 часа на въпроса – Защо да вярваме, че Земята е кръгла? Професор Бойко Рангелов ще разкрие на привържениците на плоската земя факти, които напълно доказват правотата на съвременните строителни инженери да приемат земята за плоска. Но дали наистина нашата планета може да бъде определена за кръгла? Аргументите за и против са подкрепени от най-видни учени и изследователи. До тук с епизод 1. Следващите епизоди са изградени от теми,  подсказани от приятелите на предаването.

Навик. Пристрастеност. Зависимост. Тези думи са жалоните, бележещи пътя на непрестанно намаляващата свобода на волята. Отрицанието на свободната воля имплицитно присъства в самото понятие за зависимост и в нашата култура се гледа доста сериозно на зависимостите — особено ако са по-екзотични или непривични. Зависимост от нови технологии, лъжовни хипотези и учители.

В същото време, както често сме казвали, не съществува такова нещо като предсказване на бъдещето, защото всичко е в движение и има много вероятни реалности. Въпреки това Христо Нанев ще отвори широко врата за два от най-силните български феномени. И това, което ще ви кажем, отразява усещането ни за енергията както в колективното съзнание, така и в индивидуалното съзнание на всеки човек.

Кризата на измамната бежанска вълна е умишлена. Ние имаме сериозни съмнения в либерални политики, обвързани с нахлуването на вълни от чужди за езика, културата и ценностите ни общности. Днес новините вече възхваляват размиването на личността. Утре няма да има такава, която да определим като национална. Кирил Кирилов има какво да каже за нашата история като носители на древен генетичен код. Така само повдигаме завесата на следващите двадесет срещи с любимите и нови лектори на проекта ни.

Промените идват с пълна сила, те са налагани грубо и брутално. Тези промени е много вероятно да се проявят във физическата ни реалност, още през есента на 2016-та или най-малко ще заложат семената на това, което ще настъпи в годините после. И всички ние ще видим с очите, че когато реалността вече е различна, сме могли да противодействаме още в началото отброяване – есента на 2016-та.