Новини

Първата летяща кола в света вече е в продажба. Вижте как изглежда тя

Холандската компания PAL-V вече приема поръчки за първата в света комерсиална летяща кола – „Либърти“. Автомобилите „Либърти“ са изцяло съобразени с изискванията за безопасност, определени от световните ръководни органи. Доставките им ще започнат до края на 2018 година.

Първите 90 броя са проектирани като „Пионерски издания“, откроявайки се със специални екстериорни и интериорни придобивки и детайли. След тях PAL-V ще започне продажба и на стандартния модел, известен като „Либърти спорт“, за сума от 399 000 долара.

„PAL-V умишлено избраха да разработят, проектират и построят летящ автомобил с доказани технологии и в пълно съоветветствие с действащата нормативна уредба“, обявиха от компанията пред медиите и изразиха очакванията си, че Северна Америка ще бъде най-големия пазар за иновацията им.

И макар и PAL-V да е първата компания, която представя летящата кола на пазара, тя не е единствената. „Еърбъс“ е друг потенциален играч и дори обещава до края на година да покаже прототипа си пред света.

 

https://www.youtube.com/watch?v=GfMNtCPChxo

БГНЕС