Гледайте филма

Пробуждането. Можем ли да излъжем Матрицата?

София, вторник 26 септември 19:00 кино Люмиер. Билети на касите на НДК

ВИЕНА, неделя 1 октомври 18:00 Hollywood Megaplex Gasometer. Билети на epaygo.bg

Хасково, четвъртък 5 октомври 18:00 ДКТ „Иван Димов“. Билети на касата на театъра.

ВАРНА, четвъртък 12 октомври 19:00 Фестивален и конгресен център. Билети на fccvarna.bg

Новини

Древните менхири намекват за извънземните

Странна структура, намерена в Алгарве, Португалия предизвиква неспирен интерес сред научната общност. Обектът е с формата на яйце, върху което има необикновен символ.

Откритието се дължи на британския изследовател

и автор на книгата „Атлантите и сребърния град“ Питър Даутрей. Той смята, че това „космичeско яйце“ изобразява двойната спирала на ДНК.

Според проучванията, каменното яйце датира от преди повече от 7000 години и предизвиква множество въпроси, тъй като структурата на двойната ДНК спирала е открита едва през 1953 г. Как е възможно това?

Артефактът е масивен камък с диаметър от около 1,83 метра и е с формата на яйце.

Много експерти смятат,

че странният набор от символи, гравирани върху повърхността му носят скрито послание, което голяма част от учените са игнорирали.

Ако се докаже, че символите действително изобразяват двойната спирала на ДНК, това ще се превърне в революционно откритие, което ще срине конвенционалните теории за произхода на човешкия вид.

Защото по този начин ще бъдат поставени много въпроси, неудобни за една част от научната общност.

Артефакти с тази форма и размери

са откривани в Китай и Египет, както и в други точки на света. Голяма част от тези „космически яйца“ изобразяват змии, увити около тях.

Но символите върху яйцето от Алгарве не приличат на змия. Твърде вероятно е върху този камък наистина да е гравирано едно от най-ранните изображения на ДНК.

Яйцето е много популярен митологичен символ, който присъства в древните култури по цял свят.

Например от древногръцката митология човечеството познава „орфическото яйце“. Тези артефакти са познати също и под името „яйца на сътворението“ и са били използвани, за да обяснят как е започнал живота на Земята.

Според много от древните култури,

„боговете“, които са дошли от небето, донесли на Земята „космичното яйце“, от което е създаден човешкия вид.

Питър Даутрей вярва, че намереното от него „космическо яйце“ има дълбока връзка с изгубения континент Атлантида и по-точно с малкото селце Силвес.

Подобни предмети могат да бъдат намерени навсякъде по западното крайбрежие на днешна Португалия, но също така и в различни точки по целия свят.

Точно както пирамидите са световен феномен,

който никой не може да обясни, така и тези „космически яйца“ или „древни менхири“, представляват загадка за изследователите.

Ако погледнем назад към различни древни култури, ще открием, че „яйцето“ е често срещан символ. Доказват го находките по света. Яйцето в почти всички култури е символ на „нов живот“.

Символите, които са гравирани върху каменните структури, будят най-голямо възхищение.

Според изследователите, който и да е създал тези загадъчни обекти е имал достъп до непозната технология и специфични инструменти.

Централното изображение

върху тези каменни „космически яйца“ наподобява пръчка или кадуцей – жезъла, носен от древногръцкия бог Хермес.

Пръчката е мощен символ, свързан с „творението“ в много култури. В древна Месопотамия този предмет се смятал за символ на властта на боговете.

Извънземно, космично или обикновено – яйцето присъства в митовете за сътворението на много култури и цивилизации. Една от най-ранните идеи за „космичното яйце“ идва от древни санскритски текстове.

НП/2023