26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Новини

Тесла изобретил дрона преди повече от век

Революционните разкрития около една от най-тайнствените и магнетични личности в историята – Никола Тесла не спират. Че е изпреварил времето си, е повече от ясно, но как точно се е случило това, все още учени и изследователи гадаят.

Последното откритие идва от инженерът Матю Шройер, който се натъква на един патент с дата 8 ноември 1898 г. Изненадата му идва, когато се разбира, че Никола Тесла е първият изобретател на безпилотни военни апарати.

---

Още тогава Тесла е споделил, че е изобретил толкова силни и могъщи роботи-убийци, че от страх пред тях човечеството ще се откаже завинаги да води войни.

„Гарантираната и безгранична разрушителност на моето изобретение ще позволи да се установи и да се поддържа вечен мир сред народите“, написал изобретателят в описанието на патента.

---

Патентът му се нарича „Описание на метода и апарата относно управлението на механизма на движещи се транспортни средства“. В описанието се казва, че за управлението на обектите повече не са нужни кабели. Това вече е възможно с помощта на вълни, които се възприемат чрез земята, водата и атмосферата в радиуса на тяхното действие. По този начин Тесла е предсказал съвременното използване на радиовълните.

Източник: digit.in