26 април 2024

Среща с приятелите на "Новото познание" в Германия, Мюнхен, Хотел "Крафт"

Записвания на телефон
+4917687889777

Съзнание

Терминатор. От култовата реплика I’ll be back до края настъпи

Продуцентите на хитовата поредица „Терминатор“ са се отказали да правят нов филм. Въпреки слуховете, че Арнолд Шварценегер отново ще се превъплъти в ролята на безмилостния хуманоиден робот. Според източници на „Ню Йорк Дейли“ ръководството на „Парамаунт“ е спряло преговорите за нова лента. Те ще се насочат към нов, по-силен екшън. Все още има вероятност друга компания да поеме правата по франчайз и да продуцира следващата част. Но според наблюдателите това е малко вероятно.

Причината е както в „изчерпването“ на сюжетната линия, така и в напредналата възраст на Шварценегер, който тази година ще навърши 70 години. Фабулата ни изпраща далеч в бъдещето още през 1984 година. През 2029 г. гигантски суперкомпютри властват над планетата, твърдо решени да заличат човешкия вид. За да унищожат бъдещето на хората, променяйки миналото, те изпращат назад във времето един непобедим киборг – Терминатор. Неговата мисия е да убие Сара Конър – жената, чийто нероден син ще се превърне в единствената надежда за оцеляване на човечеството.

Новината за края на сагата идва малко след други слухове, според които режисьорът на „Титаник“ и „Аватар“ Джеймс Камерън е направил сделка за франчайзинг с Гейл Ан Хърд. Камерън участваше в създаването на „Терминатор 2: Денят на страшния съд“, но не и в останалите филми от поредицата.

НП