Новини

Теория на конспирацията: Стив Джобс е жив

Теоретиците на конспирацията винаги намират начини да ни изненадат със странните си твърдения и този път те предположиха, че бившият изпълнителен директор на Apple Стив Джобс може все още да е жив и да е в Египет, съобщава „Дейли Стар“.

Стив Джобс почина през 2011 г. на 56 години след дълга битка с рак на панкреаса. Той беше заменен като главен изпълнителен директор на Apple от Тим ​​Кук, който успешно продължи наследството на Джобс.

Някои интернет потребители обаче твърдят, че Стив Джобс може да е фалшифицирал смъртта си и продължава да води Apple от сенките.

Тяхната теория се основава на няколко интересни обстоятелства

Първият аргумент за привържениците на тази необичайна теория идва от снимка, която за първи път се появи във Facebook през 2019 г. и по-късно стана обект на дискусия в Reddit.

Тази снимка показва мъж, който поразително прилича на Стив Джобс, някъде в Кайро. Не само на външен вид, но и в стила си на облекло – ходи бос, което беше типично за Джобс.

Разбира се, веднага възникват въпроси:

„Как е възможно това?“ и „Защо направи това?“ Един коментатор в Reddit отбеляза, че макар тази теория да изглежда абсурдна, поразителната прилика на мъжа със Стив Джобс не може да бъде пренебрегната.

Други подчертават духовното влечение на Джобс към Египет и склонността му към обикновен живот.

Някои дори спекулират, че Стив Джобс може да е бил достатъчно ексцентричен, за да направи нещо подобно.

Друг коментатор отбеляза, че бащата на Джобс е арабин,

което може би е причината египтянинът да прилича толкова много на него. Рожденото му име всъщност е Абдул Латиф Джандали – то се променя, след като е осиновен от Пол и Клара Джобс.

Има обаче хора, които не са съгласни с тази теория.

Една алтернативна гледна точка сочи страничния профил и характеристиките на нощната фотография, които могат да изкривят външния вид на човек.

Остава въпросът как би изглеждал този човек, ако го видим отпред

Тези теории на конспирацията идват в момент, когато Apple току-що представи новата гама iPhone 15.

Основна промяна тази година беше подмяната на порта за зареждане на водещите устройства, като USB-C портът беше заменен с Lightning порт, за да отговаря на Регламенти на Европейския съюз.

dailystar