Новини

Технология на рекламите, които проникват в сънищата

Технологията на сънуването

все още е в процес на разработка, но вече предизвиква безпокойство сред учените. В тази връзка десетки експерти, изследващи различни аспекти на съня, написаха отворено писмо.

В своето изявление те призовават властите да обърнат специално внимание на бързото развитие на събитията.

Корпорациите проявяват интерес да интегрират своите реклами в сънищата. Това съобщава изданието Science.

Контролът над човешката мисъл

чрез въвеждането на сънищата вече е реален. Можете да вградите всяка информация в мислите на човек. В бъдеще тези данни ще повлияят на човешкото поведение за дълго време.

По същество може да се сравни с мощна хипноза. Големите компании веднага разбраха как могат да получат допълнителни ползи от популяризирането на своите продукти или услуги, като влязат в съня.

Човек, например, си ляга и вижда реклама, която се съхранява в подсъзнанието му, а събуждайки се сутрин изпитва желание да закупи определен продукт или услуга.

Пивоварната корпорация Molson Coors се опита да приложи нещо подобно, което като част от експеримент даде хапчета за сън на доброволци.

Преди да си легнат,

те гледат видеоклипове с бира. Впоследствие участниците в експеримента разказват, че сънуват как утоляват жаждата си с гореспоменатата пенлива напитка.

Тоест разработчиците на тази технология вече са се доближили до заветната си цел и е останало само малко до успеха.

Учените са сериозно загрижени от бързото развитие на технологията, която ви позволява да установите контрол върху човешкото съзнание.

В тази връзка те смятат, че подобни разработки трябва да бъдат под контрол, за да се предотврати използването им от корпорациите. Но дали корпорациите се интересуват от това?

изт.