Гледайте филма

Пробуждането. Можем ли да излъжем Матрицата?

София, вторник 26 септември 19:00 кино Люмиер. Билети на касите на НДК

ВИЕНА, неделя 1 октомври 18:00 Hollywood Megaplex Gasometer. Билети на epaygo.bg

Хасково, четвъртък 5 октомври 18:00 ДКТ „Иван Димов“. Билети на касата на театъра.

ВАРНА, четвъртък 12 октомври 19:00 Фестивален и конгресен център. Билети на fccvarna.bg

Новини

Техногенният вампиризъм – Какво представлява?

В света на модата и красотата винаги има нови тенденции и експерименти. Една от последните течения, които станаха изключително популярни, не само сред знаменитости, но и сред обикновените хора, е „техногенният вампиризъм“ или „преливането на млада кръв“.

Този процес се извършва с помощта на медицински процедури, които се твърди, че подмладяват и оздравяват тялото и кожата на човека.

Техногенният вампиризъм е …?

Техногенният вампиризъм или „преливането на млада кръв“ не включва истинско консумиране на кръв като във вампирските легенди.

Вместо това този процес се свързва с използването на собствената си кръв на пациента. Тялото на човека съдържа природни ресурси, които се считат за подмладяващи, като например плазма и фактори за растеж.

Те се извличат от кръвта, след което се инжектират обратно в организма с цел подпомагане на процесите на подмладяване и възстановяване.

Процедурите

Процедурите, свързани с техногенния вампиризъм са най-често извършвани в медицински кабинети и козметични центрове. Ето някои от най-популярните методи:

  1. Плазмолифтинг (PRP): Този процес включва извличане на плазма от кръвта на пациента, след което се инжектира в желаните области на лицето или тялото. Той се използва за стягане на кожата и увеличаване на производството на колаген.
  2. Микроинжекции с плазма: Тази процедура се извършва чрез няколко малки инжекции с плазма, които се насочват към конкретни проблемни зони. Тя може да подпомогне при намаляване на бръчките, подобряване на цвета на кожата и обновяване на тъканите.
  3. Кожен мезотерапевтичен терапии: Тези терапии включват комбиниране на плазма с други активни съставки, които се инжектират в кожата. Те могат да помогнат за хидратацията на кожата, намаляване на акне и други проблеми.

Защо техногенният вампиризъм стана толкова популярен

Техногенният вампиризъм стана толкова популярен поради няколко ключови фактора. Първо, този процес е малоинвазивен и няма нужда от дълги периоди на възстановление, както е при някои други козметични процедури.

Също така, той се представя като естествен начин за поддържане на младежкия вид и свежа кожа без използването на хирургични методи.

Има ли бъдеще?

Техногенният вампиризъм може да се окаже един от най-интересните и новаторски козметични тенденции на последните години.

Много хора се обръщат към него в търсене на начини да поддържат младежкия си вид и да се чувстват по-уверени в собствената си кожа.

Въпреки това, е важно да се обърне специално внимание на изпълнителя на процедурата и да се консултира с лекар преди започване на каквато и да било козметична терапия.

Така че, ако сте любопитни да опитате нещо ново в областта на красотата и подмладяването, техногенният вампиризъм може да бъде вашето следващо приключение.